Tüm uyarılara rağmen Yozgat’ta son günlerde etkili olan telefon dolandırıcılığına önceki gün bir yenisi daha eklendi. Kendisini telefonda emniyet mensubu olarak tanıtan dolandırıcılar kurdukları telefon tuzağıyla Yozgat’ta bir emekli vatandaşı daha dolandırmayı başardı.

Geçtiğimiz hafta başında telefonla dolandırılan ve ATM’den para yatırırken son anda emniyet ekipleri tarafından dolandırılmaktan kurtarılan emekli imamı gündeme getiren gazetemiz vatandaşların bu konuya dikkatini çekmiş ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün uyarılarına yer vermişti.

Ancak aradan bir hafta geçmeden Yozgat Merkez’de ikamet eden Türk Telekom’dan emekli Mehmet Köse isimli vatandaş telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu. Kendisini telefonla arayarak emniyet mensubu olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşen Mehmet Köse telefonda talep edilen 9 bin liralık parayı Yozgat PTT Merkez Şubesi’nden dolandırıcıların hesabına havale etti.

Telefonda kendisiyle irtibata geçen şahısların isteği doğrultusunda verdikleri hesap numarasına parayı yatıran Mehmet Köse işin dolandırıcılık vakası olduğunu sonradan anladığını ve söz konusu parayı  dolandırıcıların hesabına çoktan havale ettiğini belirtti.

Olayın emniyet ekiplerine bildirilmesinin ardından harekete geçen Yozgat Emniyet Müdürlüğü personeli Mehmet Köse ile birlikte Yozgat PTT Merkez Şubesi’ne gelerek buradaki görevlilerle birlikte hesap hareketlerini incelemeye aldı. Burada yapılan inceleme sonucunda Mehmet Köse’nin yatırdığı paranın hesaptan çekildiği ve ilgili hesabında kapatıldığı bilgisine ulaşıldı.

PARAYI KREDİYLE TEMİN ETTİ

Yozgat’ta telefon dolandırıcılığının son kurbanı olan Mehmet Köse isimli vatandaş dolandırıcıların talep ettiği 9 bin liralık parayı temin edemediği için bankaya başvurdu ve bankadan 6 bin 700 Lira ihtiyaç kredisi çekti.

Bu süre zarfında dolandırıcılar telefon aracılığıyla Mehmet Köse isimli vatandaş ile irtibatlarını kesmedi ve durumu hiçbir emniyet mensubuna aktarmaması gerektiği uyarısını aldı.

Bankadan 6 bin 700 Lira’lık kredi çeken Mehmet Köse paranın üstünü tamamlayarak 9 bin Lira’yı dolandırıcıların hesabına PTT Merkez Şube ATM’sinden havale etti.

Dolandırılan Mehmet Köse isimli vatandaş uyarılarda bulunarak hiç kimsenin telefonda oyuna gelmemesi gerektiğini hatırlattı. Bu tür çağrılar alındığında vatandaşın direk çağrıyı sonlandırmasını isteyen Mehmet Köse “Bana telefonda tüm kimlik bilgilerimi saydılar. Kendilerini emniyet mensubu olarak tanıttılar ben kandım siz kanmayın” dedi.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri de vatandaşları tekrar uyararak “Hiçbir kamu görevlisi. Asker, polis, savcı sizden telefonda para istemez, para talep etmez bu konuda tüm vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyoruz” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim