Konferansın konuşmacısı Abdullah Şengönül, Türkiye’de dördüncü nesil savaş ürünü olarak internet ortamında 78 ayetin değiştirilmiş halinin yayınlandığını söyleyerek önemli bir konuya dikkat çekti.
BEYDER’de gerçekleşen konferansta konuşan Bozok Üniversitesi akademisyenlerinden Abdullah Şengönül, ‘Dördüncü Nesil Savaş’ adı verilen yeni savaş stratejilerinden birisinin de iletişim araçları üzerinden yapılan algılar olduğunu söyledi.
Katılımcılara bu durumun küçük bir örneğini gösteren Şengönül, tüm katılımcılara cep telefonlarının arama motorlarına ‘Ali İmran 4’ yazmalarını istedi.
Arama motorunun görsellerinde yayınlanan sure ile Kuran-ı Kerim’dekinin farklılığını gösteren Şengönül, yaptığı araştırmada 78 ayet üzerinde bu şekilde oynamayı tespit ettiğini ifade etti.
Abdullah Şengönül, dünyada değişen harp stratejileri ve evrelerini aktarırken, günümüzdeki harbin ‘Dördüncü Nesil Savaş’ olarak adlandırıldığını, bu doğrultuda ise Türkiye’yi hedef alan ülkelerin yaptığı çalışmaları ve hazırladığı raporları katılımcıların bilgisine sundu.
Abdullah Şengönül, ayetler üzerinde yapılan oynama gibi farklı konu ve dallarda yürütülen oyun ve planlara karşı bilinçli hareket etmenin önemine de değinerek, konferansını sonlandırdı.
Abdullah Şengönül’e konferansından dolayı teşekkür eden BEYDER Başkan Yardımcısı Recep Temel, günün anısına Şengönül’e hediye takdiminde bulundu.

Editör: TE Bilişim