Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Orhan Düzgün, toplantıda yaptığı basın açıklamasında; “Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, faaliyetlerini planlama ve koordinasyon süreçleri, mali ve teknik destekler ile yatırım destek danışmanlığı başta olmak üzere tüm alanlarda bölge kalkınmasını hedefleyen çalışmalarla sürdürüyor.

Ajans tarafından yürütülmekte olan mali destek programları kapsamında toplam proje tutarı 54 milyon TL olan 73 projenin uygulama süreci devam ediyor. Söz konusu projelere yönelik olarak ihale faaliyetleri, kontrol ve izleme çalışmaları, raporlamalar ve ödeme işlemleri Ajans uzmanları tarafından geçtiğimiz ay içerisinde de eksiksiz olarak gerçekleştirildiği bildirildi. Ayrıca önümüzdeki süreçte; devam eden projeler kapsamında satın alma ve bu çerçevede fiziksel kontrol ziyaretleri ile izleme ziyaretlerine devam edileceği, projeler özelinde yararlanıcılardan gelecek farklı tip raporlara istinaden incelemeler yapılarak varsa ilgili ödemeler gerçekleştirileceği kaydedildi. 

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Ağı olan TR72 Bölgesindeki (Kayseri, Sivas ve Yozgat) altı, Kayseri'de ise üç Eurodesk Temas Noktasından biridir. Bu kapsamda Kayseri'deki gençlerin Eurodesk konusunda bilinçlenmeleri ve farkındalık kazanmaları amacıyla Eurodesk bilgi afişleri hazırlanarak, bu afişlerin Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait 140 toplu taşımaaracında sergilenmesi sağlandı. 28 Eylül - 4 Ekim 2015 tarihleri arasında yapılan bu faaliyetle Kayseri'de 100.000'i aşkın kişinin Eurodesk ve Avrupa Fırsatları hakkında bilgilenmesi hedeflendi.

Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında daha önceden Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nca Sivas'taki paydaşlardan alınan proje fikir ve bilgilerine istinaden, Kalkınma Bakanlığı yetkilileri ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nca 17-18 Eylül 2015 tarihlerinde Sivas ilinde bir dizi toplantı ve ziyaret gerçekleştirilmiştir. Program kapsamında söz konusu programa proje önerisi sunan Sivas Belediyesi'nin Sivas Kale Projesi, Sivas İl Özel İdaresi'nin Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi Çevre Düzeni ve Bungalov Evler Yapım Projesi, Sivas Kayak Simülasyon Merkezi Projesi ile Sivas Metal Eşya ve Makine İmalatı Tasarım Merkezi ve Ortak Kullanım Atölyesi Projesi,  Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın Sivas Mesleki Eğitim, Yenilik ve Girişimciliği Geliştirme Merkezi Projesi ile Sivas Kamu Hastaneleri'nin Sivas Çok Amaçlı Geriatri (Yaşlı) Merkezi  (ÇAGEM) proje sunumları yapılmıştır.

2015 yılı Teknik Destek Programı 4. Dönem başvuruları kapsamında başvuru sahibi 10 kurum Ajans’tan teknik destek almaya hak kazanmış olup, eğitimlerin Ekim ayı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir. Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların istifade edebileceği Doğrudan Faaliyet ve Teknik Destek programlarına başvurular devam etmekte olup,  söz konusu programlarla ilgili detaylar Ajans internet sitesinde paylaşılmaktadır.

Ajansımız personel alım ilanına çıkmış olup, bu çerçevede gerçekleştirilen sınavda başarılı olan 5 uzman ve 2 destek personelin işe alım süreci tamamlanmıştır. Yeni işe başlayacak personelimize şimdiden başarılar dilerim.

Ajans tarafından yürütülen çalışmalarının Bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ederim.
Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün konuşmasının ardından Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

Editör: TE Bilişim