Yozgat’ta kar yağışı ve buzlanmaya karşı yolların açık olması, ulaşımın aksamaması ve vatandaşların zorluk yaşamamaları için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyleyen Yozgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, belediye ekiplerini gece gündüz vardiyası olarak ikiye ayırdıklarını söyledi.
Karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini açıklayan Yozgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, “Yozgat Belediyesi olarak Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğümüzün oluşturmuş olduğu bir ekiple vardiya şeklinde gece-gündüz 7/24 saat ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Karla mücadeleyle de ilgili olarak yaz ortasında hazırlamış olduğumuz depolarımızda muhafaza ettiğimiz 800-900 ton civarında tuz hazırlığımızı yapmıştık. Bununla beraber geçen senede açıklamış olduğumuz gibi yeni iş makinelerimizin tuzlama aparatlarını ilave ettik. Yine geçen sene olduğu gibi 4 tane tuzlama aracımızla, kürüme aparatlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarımıza 7/24 aralıksız olarak devam ediyoruz” dedi.
Belediye personelini gece-gündüz vardiyası olarak ikiye ayırdıklarını belirten Akgün, “Toplamda 350 personelimizi karla mücadele çalışmalarımıza ayırmış bulunmaktayız. Fen İşleri, Park Bahçeler Müdürlüğü, Su İşleri müdürlüğü ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğündeki personellerimiz sahada çalışma yapamadıkları için karla mücadele çalışmasına dahil oluyorlar. Bu dahil olan personellerimizde karla birlikte kaldırım üzerlerindeki, otopark alanlarındaki, parktaki temizliklerimizi genel anlamda da temizlik çalışmalarına devam ediyorlar. Artık çağın gereksinimleri doğrultusunda hareket ederek tuzlama aparatlarıyla beraber, hem daha az kilogram tuzlaması yapıp daha geniş alanda ve daha etkin bir tuzlama çalışması gerçekleştiriyoruz. Bununla beraber Fen İşleri Müdürlüğümüzün kaldırımlarda yürütmüş olduğu solüsyon çalışmamız devam ediyor” şeklinde konuştu.
Vatandaşlarımızın karla mücadele konusunda daha dikkatli olmalarını isteyen Akgün, “Vatandaşlarımızın kış şartlarında ayakkabı seçimlerini daha uygun bir şekilde yaparak günlük hayatlarına yaya olarak devam etmelerini istiyoruz. Aynı zamanda da şoför arkadaşlarımıza da lastik seçimlerini çok iyi seçmelerini ve yazlık lastiklerle sahaya çıkmalarını öneriyoruz” açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilişim