Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada, FETÖ Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) Darbe Soruşturması kapsamında 610 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi. Bozok Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ve genel sekreteri ile yönetiminde yer alan akademik ve idari kadrodan çok sayıda personel görevden uzaklaştırılan isimler arasında yer aldı. 

FETÖ Terör Örgütü mensubu bir grup askerin darbe kalkışması sonrası başlatılan soruşturma ve operasyonların kapsamı Yozgat’ta her geçen gün genişliyor. Dün Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada aralarında Bozok Üniversitesi, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü gibi 14 kurumda görevli 610 personel görevlerinden uzaklaştırıldı. 

KURUMLAR VE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA

Soruşturma yürütülen kurumlar ve görevden uzaklaştırılan personel sayısı şu şekilde gerçekleşti: Bozok Üniversitesi’nde 114, Adliye 18, Emniyet Müdürlüğü 72, POMEM 4, Defterdarlık 2, Milli Eğitim Müdürlüğü 372, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 4, Kredi ve Yurtlar Kurumu 3, Sosyal Güvenlik Kurumu 2, Tapu ve Kadastro 22’nci Bölge Müdürlüğü 2, İl Müftülüğü 4, Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğü 1, TKDK İl Koordinatörlüğü 10, Sivil 2. 
Soruşturma kapsamında 11 hakim görevden uzaklaştırılırken, 11 savcı da tutuklandı. Aynı şekilde 3 emniyet mensubu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 1 personelin tutuklandığı bildirildi. 
FETÖ/PDY darbe soruşturması kapsamında 3 özel eğitim kurumu, 7 öğrenci yurdu, 3 dernek/vakıf kapatıldı. 1 dernek hakkında işlem devam ediyor. 
Yozgat, Akdağmadeni, Boğazlıyan, Çandır, Sorgun, Şefaatli, Yerköy’de de 11 radyonun frekans yayını kapatıldı. 

ESKİ REKTÖRÜ DE UZAKLAŞTIRDILAR

Soruşturma kapsamında Bozok Üniversitesi’nin geçen dönem rektörlüğünü yapan Prof. Dr. Tamer Uçar ile, genel sekreteri, akademik ve memur kadrosundan çok sayıda isim görevlerinden uzaklaştırıldı.
114 görevden uzaklaştırılma ile Milli Eğitim Müdürlüğünden sonra en fazla işlem yapılan kurumlardan bir tanesi olan Bozok Üniversitesi’nde eski rektörün görevden alınması kamuoyunda da şok etkisi yaşattı. 

Editör: TE Bilişim