Kosova Pristina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muje Rugova ve Öğretim üyeleri Bozok Üniversitesinde düzenlenen törenin ardından Yozgat Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yusuf Başer’i makamlarında ziyaret etti.

                Sabah düzenlenen Fahri Doktora töreninin akabinde uçağına yetişmek üzere Ankara’ya hareket Eden Kosova Cumhuriyeti Başbakan yardımcısı ve Adalet Bakanı Hajredin Kuçi’ nin kafileden ayrılmasının ardından Kosova Pristina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muje Rugova ve Öğretim üyeleri Vali Necati Şentürk’ü makamında ziyaret etti. Misafirleri makamında ağırlayan Şentürk, Kosova vatandaşlarının 524 yıldır Türk milletinin dostu olduğunu belirterek,” Biz bir çok milletle aynı toprakları paylaşmayı bildik. Atalarımızdan gördüğümüz gibi bu dostluğu da devam ettiriyoruz” dedi. Karşılıklı olarak misafirlerle hoş sohbetin geçtiği ziyarette ziyaretçilere Türk Kahvesi ve çay ikram edildi. Ziyaret anısına Vali Şentürk, Kosova Pristina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muje Rugova’ya Yozgat’ı anlatan Saat Kulesi plaketini takdim etti.

                Valilikte ki ziyaretin ardından Belediye Binasına geçen Kosova Pristina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muje Rugova ve Pristina Üniversitesi Öğretim üyeleri burada Belediye Başkanı Yusuf Başer’e konuk oldular. Burada da dostluk mesajları içerisinde sohbetler edildi. Yozgat hatırası olarak Yusuf Başer misafirlere hediyeler taktim ettikten sonra hep birlikte Kent Park’a gidilerek orada Testi Kebabı ikram edildi. Daha sonra Kosova Pristina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muje Rugova ve Öğretim Üyeleri Yozgat’tan ayrıldı.

Editör: TE Bilişim