Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezi’nde sabah saat 09.00’da başlayan çalışma kampının ilk gününe Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, müdür yardımcıları ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi öğretim elemanları ile Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanlar ile maarif müfettişleri, gençlerin sorunları, gençlerle iletişim ve ortak bir gençlik dili oluşturmak gibi konularda önemli bilgiler aktardı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Tekin, kampın amacını; “Öğretmenler arası bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılarak, din öğretiminde verimliliği artırmak ve rol model olarak öğretmeni daha etkin hale getirmek” şeklinde açıkladı.

Tekin, merkez ilçe, Sorgun, Çekerek, Boğazlıyan olmak üzere dört merkezde 14 ilçeden İHL öğretmenlerinin tamamı ve tüm okullardaki Din Kültür Öğretmenlerinin katıldığı çalışma kampının bir bölümüne İmam-Hatip Lisesi’nde görev yapan her branştan öğretmenin de katılacağını belirtti.
Tekin, 3 gün sürecek kamp süresince anlatılacak konular hakkında şu bilgileri verdi:

“1’inci gün gençlerin sorunları, gençlerle iletişim ve ortak bir gençlik dili oluşturmak. 2’nci gün din öğretiminde öğretmenin rolü, Arapça öğretiminde öğretmenin rolü. 3’üncü günü öğretmenlerimizin kurumlarda karşılaştıkları sorunlar ile kendi bilgi ve tecrübeleriyle ortaya koydukları etkin çalışmaların dile getirileceği çalıştay şeklinde yapılacak.”

Editör: TE Bilişim