Yozgat Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda düzenlenen ödül törenine Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Karaarslan, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Törende konuşan Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner, eğitimde istenilen başarının sağlanması için okulların fiziki ve genel durumu bakımından şartların son derece iyi olması gerektiğini belirterek, okulların beyaz bayrak almak için emek harcadıklarını söyledi. Projenin amacının sağlıklı nesiller yetiştirerek toplum sağlığının geliştirilmesine katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Güner, beyaz bayrak ödülünü almaya hak kazanan okulları tebrik etti.
Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş’da, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği Beyaz Bayrak Projesi uygulandığını belirterek,

“Bu kapsamında yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirerek toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla, çocuklarımızın eğitildiği okullarımızın temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının işbirliği içerisinde denetlenmesi, okul temizliğinin iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi, ve bu konuda gayret gösteren okullarımız “Beyaz Bayrak, Pirinç Levha ve sertifika ile ödüllendirilmektedir.

Türkiye Sağlık Beslenme ve Hareketli Hayat Programının okullarda obezite ile mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması başlığı kapsamında ‘Beslenme Dostu Okullar Programı’ ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ve okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması hedeflenmektedir. Avrupa Bölgesindeki 17 ülkenin dahil olduğu Dünya Sağlık Örgütünün

“Beslenme Dostu Okullar Girişimi” Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalanan protokol ile ülkemizde başlatılmıştır. Bu kapsamda 50 okulumuz Beyaz Bayrak almaya 5 okulumuz da Beslenme Dostu Okul seçilmiştir. Okullarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından okullara beyaz bayrak ve sertifikaları verildi.

Editör: TE Bilişim