Bozok Spor Salonu’nda günü gerçekleştirilen satranç turnuvasına 80 satranç sporcusu katıldı. Çocuklar ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği turnuvaya gencinden yaşlısına her kesimden ilgi oldukça yoğun oldu. 
Türkiye Satranç Federasyonu Yozgat İl Temsilcisi Savaş Cansever, lisanslı satranç sporcusu bakımından Türkiye sıralamasında 23’üncü olan Yozgat’ta satranç sporunu yaygınlaştırmak istediklerini söyledi. 
Turnuva hakkında bilgi veren Cansever, şunları söyledi: 
“5’incisini yaptığımız Bozok Satranç Turnuvasının ilk ayağına gerçekleştirdik. Toplamda 80 tane sporcumuz var, geleneksel hale getirdik.  10 yaş altı gurupta 50 tane, büyük gurupta ise toplam 18 sporcumuz var. Yozgat Türkiye’de lisanslı sporcu anlamında 23’üncü sıradayız. Etkinlik anlamında her hafta yapmaya çalışıyoruz. Ayda bir kez merkez ilçemizde, diğer haftalar da diğer ilçelerimiz de turnuvalar yapıyoruz” dedi. 
Dereceye girenlere çeşitli hediyeler vereceklerini kaydeden Cansever; “İlk üçe ahşap satranç kupası veriyoruz. İki gurupta da altı tur yapacağız. Toplam da 6 maç yapılacak, lig usulü kaybeden elenmiyor, 6 tur boyunca bütün sporcular mücadele ediyor, puanlarına göre de sıralanıyorlar” diye konuştu. 
Cansever, küçüklerde dereceye giren turnuvanın en küçük sporcusu Fazlı Yılmaz’a madalyasını verdi. 

Editör: TE Bilişim