Eğitim-Sen Yozgat Şube Başkanı Özgür Altınok, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü öğretmenlerin birlik, dayanışma ve mücadele günü olarak gördüklerini bildirdi.
     Altınok, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de öğretmenlerin bu günü, yıllardır birikerek artan ve çözüm bekleyen sorunlarıyla karşıladığını öne sürdü.
     Öğretmenlerin her gün biraz daha zorlaşan ekonomik, sosyal, mesleki, özlük ve demokratik sorunlarla karşılaştığını savunan Altınok, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nde sorunlarına kalıcı çözüm üretilmesini talep ettiklerini vurguladı.
     Eğitim sisteminin yıllardır çözülmeyen sorunlar, sıkıntılar içinde olduğunu iddia eden Altınok, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     ''Eğitimin asli unsuru olan öğretmenlerimiz de kalıcı çözümler üretilmeyen sorunlardan doğrudan etkilenmektedir. Dolayısıyla eğitim sistemi, mesleğine küsmüş, yabancılaştırılmış öğretmenler aracılığıyla sürdürülmeye çalışılmaktadır.
    Öğretmenlerimize insanca yaşayabilecekleri, nitelikli hizmet verebilecekleri çalışma ve yaşam koşulları yaratılmalı, bunun için de başta maaşlar olmak üzere mesleki ve özlük hakları insan onuruna yaraşır düzeye yükseltilmelidir. Kaybedilme noktasına gelen mesleki saygınlığın yeniden kazanılması için öğretmen yetiştirme ve istihdam politikalarının uluslararası standartlara uygun ve bilimsel bir anlayışla ele alınması ve tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal, mesleki ve özlük sorunlarının çözülmesi gerekmektedir. 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü, öğretmenlerin birlik, dayanışma ve mücadele günü olarak görüyoruz.''

Editör: TE Bilişim