Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Su Ürünleri Şub Müdürlüğü ekipleri yaptıkları denetimlerde, balık avlanma kurallarına uymayan 3 kişiyi yakalarken, yakaladıkları 400 kilo balığa da el konuldu.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Gelingüllü Barajı'nda yaptıkları denetimlerde 'Iğrıp' denilen balık ağı ile balık avladıkları tespit edilen 3 kişiyi suçüstü yakalarken, yakaladıkları 400 kilo balığa da el koydu. Su Ürünleri Mühendisi Seyfali Ağtepe, Iğrıp denilen balık ağı ile pazar avcılığının yasak olduğunu ifade ederek, “Yapılan denetimlerde boyutları 40 santimden küçük balıkların avlandığı tespit edilmiştir. Avcılara yasaların gerektiği bin 50 lira ceza yazıldı” dedi.

Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Yozgat’ta balıkçılığı geliştirmek için büyük gayret sarf ettiklerini belirterek, “1 Temmuz itibariyle baraj ve göletlerde avcılık yasağı kalkmıştır. Ancak, balık avında yine kurallar vardır. Uygun olmayan balık avı malzemelerle balık tutulması yasaklanmıştır. Gelingüllü barajında yapılan denetimlerde yasak olan av malzemeleri ile balık avlayan 3 kişi yakalanmıştır. Yakalanan balıklara el konurken, avcılara da bin 50 lira para cezası verilmiştir. El koyulan balıklar da bozulma riskine karşı hayvan barınağındaki köpeklere verildi” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim