AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısı Cumartesi günü Bilal Şahin Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Naci Bostancı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Başkanı Harun Lekesiz, Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı, Kadın Kolları Başkanı İhsaniye Altınok, Gençlik Kolları Başkanı Serkan Sönmez ve partililer katıldı. 
KONGRELER YENİLENME HAREKETİDİR
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Harun Lekesiz, kongre sürecine değinerek, Kasım ayında merkez ilçe kongreleri ile devam edecek kongre sürecinin AK Parti’de aynı zamanda bir yenilenme hareketi olduğunu söyledi. 
Yenilenme sürecini AK Parti’nin tüm teşkilatları ile en iyi şekilde değerlendireceğini belirten Lekesiz, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ile artık toplantıların bir tema ile yapıldığına dikkat çekti.
YOZGAT’TA 4-0 İSTİYOR!
Lekesiz, konuşmasında 30 Mart Yerel seçimlerinde başlayan sürecin 2015 yılı Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimlerde de devam etmesi gerektiğine işaret etti.
30 Mart seçimleri öncesi 14-0 iddiası ile gündeme gelen Lekesiz, genel seçimler öncesi yine iddialı konuşmaktan geri durmadı.
Lekesiz şöyle konuştu: “30 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri’nin ardından 1’inci Olağanüstü Büyük Kongre ile Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile farklı bir sürece girdik. Aynı şekilde önümüzde bir de genel seçim var. İnşallah Yozgat’ta da 4 milletvekilinin 4’ünü de alıp Anayasa’yı tek başına değiştirecek güce kavuşmalıyız” diye konuştu. 
BOSTANCI: “ERKEN SEÇİM YOK!”
Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Naci Bostancı, genel seçimlerin  seçimlerin Haziran ayı içerisinde yapılacağını belirterek, erken seçim tartışmalarına da açıklık getirdi. 
Bostancı şöyle konuştu, “Erken seçim var mı yok mu merak edenler var. Erken seçim yok. Kesin bir biçimde erken seçim yok. 12 Haziran’da olmuştu 2011’de, yine Haziran’da bu seçim çok büyük bir ihtimalle olacak. Belki mevsim nedeni ile ayarlama yapılabilir ama erken seçim lafını hak edecek bir düzenleme söz konusu değil. Bunun için heyecan yapan birileri var ise AK Parti bu kadar yıl erken seçimlere karşı çıktı şimdi kendi erken seçim yapıyor diye hevesle bekleyenler varsa hevesleri kırılacak ama erken seçim yok.”
NANKÖRLER BİLE
GÖRÜYOR
Türkiye’nin 12 yıldan bu tarafa çok önemli gelişmeler gösterdiğini kaydeden Bostancı, “ Nankörler bile görüyor. Her vesile muhalefet edenler bile her vesile ‘Ben AK Parti ve onun yaptıklarına nasıl çamur atarım’ diye düşünenler bile aslında akıl ve vicdan gözleri ile görüyorlar. Ama kimi insanlar gördüklerini görmezden gelirler, bakar kör gibi davranırlar, vicdanlarını sustururlar ve kendi siyasetlerine hava kazandıracak, kendi siyasetlerini başkalarına taşıyacağını ümit ettikleri lafları söylerler. Ama insanlar neyin gerçek olduğunu neyin sahih olduğunu hangi sözlerin kendi gerçek hayatlarının karşılığı olduğunu iyi bilirler o yüzden de çok konuşan ve her vesile memleket batıyor, yıkılıyor, çöküyor gibi felaket tellallığı yapanlara insanlar pirim vermiyor” dedi. 
TAYYİP ERDOĞAN’LA 
MİLLET ARASINDA 
AŞK VAR!
Konuşmasında “Ne oldu da Türkiye’de AK Parti bu kadar güçlü” sorusuna yanıt veren Bostancı, “Doğru AK Parti’nin başındaki ki şimdi cumhurbaşkanı olan ismini hepinizin bildiği bu memleketin, milletin sevgilisi, kalpleri ile sevdikleri insan Tayyip Erdoğan çok karizmatik bir insan. Amasya’ya gelmişti, ben de halkın arasına katıldım ve konuşmasını vatandaşlarla birlikte takip edeyim aradaki bağı göreyim diye. Gördüm ki başka tür tabloların da açıkça ifade ettiği gibi bu milletle Tayyip Erdoğan arasındaki ilişkinin tek adı var, o da aşk. Karizmatik insanları, kahramanları çağıran toplumdur. Toplumun kendisidir, millettir. Toplum bir çalkantıya girer, bir karışıklık dönemine girer, duyup da anlatamadıkları vardır, birisi çıkar der ki sizin duyup da anlatamadıklarınız şunlar işte bunları temsil ediyorum, açıkça onların kalbinden geçenleri ifade eder, millet der ki ‘Tam da benim demek istediğim buydu, Allah razı olsun, arkandayız.’ Tayyip Bey’le milletin ilişkisi böyle. Ama kahramanları millet çağırır” diye konuştu. 
AK PARTİ İLE İKTİDAR EL DEĞİŞTİRDİ 
Bostancı, AK Parti ile Türkiye’de iktidarın el değiştirdiğini kaydetti. Meselenin sadece bir partinin iktidara gelip diğerinin gelmesi olmadığını vurgulayan Bostancı, şunları kaydetti;
“İktidar öyle sadece partilerin değiştiği bir iş değildir. İktidar aynı zamanda evrimlerle ilişkili bir iştir. Ülkeyi yönetenlerle ilişkili bir iştir. Sermayenin kimde olduğu ile ilişkili bir iştir. 28 Şubat süreci niçin yapıldı. İrtica hortluyor diye, ama daha da temelinde bu Anadolu’daki esnaf ve tüccar tayfası çok oluyor diye yapıldı, her yere burunlarını sokuyorlar, para kazanıyorlar, eski zenginlerin elinden iktisadi elit olma niteliği gidiyor bunu gördüler, bu yüzden yaptılar. Ama cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Demirtaş ilk defa bu milletin tamamına seslenme lüzumunu duydu ve öğrendi. O öğrendi başkaları da öğrenir. Demek ki bu ülkede başkaları da var.” 
Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Editör: TE Bilişim