Sarıkaya İlçesi Nevzat Şener Bulvarı Ayakkabılar Pasajında 1977 yılında terzi olarak göreve başlayan Zekeriya Şahan, Nevzat Şener Bulvarı Shell Petrol karşısındaki yeni yerinde mesleğini ica etmeye çalışıyor.
Sarıkay’da 35 yıldır terzilik mesleğini devam ettiren Zekeriya Şahan, yaşı el verdiği sürece işini yapacağını söyledi.
Sarıkaya’da “Şahan Terzi” ismiyle tanınan iş yerinde yıllardır mesleğini icra ettiğini söyleyen Şahan şöyle konuştu:
“Mesleğe başladığım dönemin imkanlarıyla şimdi gelişen teknolojinin verdiği imkanlar bir değil. Ekipman olarak kömürle çalışan ütü, yarım devir ufak bir dikiş makinesi vardı. Şimdi durum çok farklı, her türlü teknolojik imkan var. Terzilik zor ve sabır isteyen bir meslek. Yıllardır çok yakından olmasa da modayı takip etmek zorundayım.
Hangi yıl neler revaçta, hangi tür pantolon ve ceketler giyiliyor. Bunu iyi takip etmek gerek. Müşterilerimin kendine özgü giyim tarzları var. Onu da takip ederek, istedikleri şekilde ceket ve pantolon dikiyorum.”
Hazır giyimin terzilerin işlerini zorlaştırmasına karşın, direnerek mesleği sürdürdüğünü ifade eden Şahan, 35 yıllık müşterilerinin bulunduğunu, hazır giyimi sevmeyen ve benimsemeyenlerin kendisini tercih ettiğini kaydetti.
 Konfeksiyon giysilerin çok kısa sürede yırtılması, sökülmesi, düğmelerinin düşmesi, fermuarlarının bozulması gibi terzi işleri yaptığını söyleyen Şahan, öte yandan diktiği pantolon ve ceketlerin, müşterileri tarafından beğenildiğini belirterek, işine özen gösteren ve sabredenin her zaman kazandığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim