Kaymakam Nevzat Şengök yaptığı açıklamada, vatandaşların ihtiyaçlarını doğru tespit edip ona göre yardım yapmak gerektiğini belirtti. Şengök, "Devletimizin SYDV aracılığıyla sağladığı imkanları ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırmak için vakıf personellerimizle birlikte titizlikle çalışıyoruz. SYDV personellerinin ve mahalle muhtarlarının çalışmaları sonucu ilçe genelinde fakir ve yardıma muhtaç ailelerinin tespitini yapmıştık. Bu kapsamda her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan yardımı olarak vakıfta dosyası bulunan ihtiyaç sahibi ailelere, gıda yardımında bulunuyoruz." dedi.
Sosyal devlet olma anlayışının gereği olarak devletin yardıma muhtaç insanına sahip çıktığını söyleyen Şengök, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aş evi personelimiz tarafından hazırlanan bu sıcak yemekleri araçlarımızla iftara az bir zaman kala vatandaşlarımızın evlerine götürmekteyiz. Vatandaşlarımızın evine her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da sıcak iftar yemeği girmesinden dolayı çok mutluyuz. " ifadelerini kullandı.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yapılan açıklamada ise aş evine makbuz karşılığı kurban eti, adaklık, zekat, fitre gibi bağışların alındığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim