Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, hafta sonu mesaisinde bir dizi açılışlara katıldı, belediye ekiplerince yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. 

“ESKİ ÜZÜM PAZARI”, ŞİMDİ “ÜZÜM PAZARI
SOKAK”
Yozgat’ın tarihi dokusunu ‘Eski Üzüm Pazarı’ olarak hafızalarda yaşatmasına karşın yıllardır mezbelelik halde bulunan alanda kısa bir süre önce başlatılan çalışmalar neticesinde ortaya “Üzüm Pazarı Sokak” çıktı. 
Başkan Arslan, burada yaptığı incelemeler sırasında vatandaşlar ve çevre esnafı ile sohbet edip, fikir alışverişinde bulundu. 
Arslan, çalışmaların yürütüldüğü güzergahın çevre düzenlemesi ile insanların kullanımına açılırken, Üzüm Pazarı ismi ile de tarihi bir ismi hafızalarda canlı tutacağını söyledi. 
30 YILLIK KARANLIK IŞIK GÖRDÜ!
Arslan, daha  sonra yaklaşık 30 yıldır bakımsız ve madde bağımlısı insanların mekanı haline gelen Tol Çarşı İşhanı’nda yürütülen çalışmaları inceledi. 
Yıllardır insanların varlığından haberdar olmadığı işhanını son düzenlemelerle birlikte kullanıma açacaklarını belirten Arslan; 
“Eski Üzüm Pazarı sokağı ve İş Bankası arkasında yaptığımız çalışmaların devamında Tol Çarşı çalışması var. Bu güzergaha tamamen işlevsellik kazandırmak, insanların kullanımına açmak için yürüttüğümüz çalışmalar şekillenmeye başladı. Önceleri kimsenin giremediği iş hanının alt katında başlattığımız düzenleme çalışmaları ile önce ışıklandırma sistemleri oluşturduk. Hanın kapalı olan giriş çıkışlarını caddelere açıyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde burası tamamlandığında vatandaşımız rahatlıkla iş hanından istifade edebilecek. Ayrıca köylü pazarı burada açılacak. Köyden gelen vatandaşlarımız ürünlerini burada rahatlıkla satabilecek.”
Öte yandan çevre esnafı, Tolçarşı İş Hanı ve Üzün Pazarı Sokağı’nın daha önce kullanılmaz halde olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan’a çalışmalardan ötürü teşekkür etti. 
Arslan, hafta sonu mesaisini çeşitli açılış ve toplantılara katılarak sürdürdü.

Editör: TE Bilişim