Toplantıda personel niteliği, görev dağılımları, yönetim kültürü, kurum kimliği, personel eğitimi, insan kaynakları çalışması ve yeni hastaneyle birlikte değişim kültürünün oluşması gibi birçok konu gündemde konuşuldu. 
Cihan yaptığı konuşmada şunları söyledi; “ Kalite; dün değişimin bir yüzü iken, bugün beklentilerin karşılanması, yarın ise beklentilerin aşılmasıdır. Türkiye’de açacağımız şehir hastaneleri ile bugün beklentileri karşılama ve beklentilerin aşılması için ekibimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz.  Yozgat haklına 30 Kasımda şehir hastanemizi açacağımız müjdesini vermek isterim. Hastanenin felsefesi, prensipleri, kültür yapısıyla tamamen değişecek. Bu değişim kültürünü çalışanlarımızdan bu saatten itibaren başlamış bulunmaktayız. Yozgat’ta şehir hastanesi ilk açılma yolunda ilerlerken, parmakla gösterilecek hastane konumuna gelecek. Şehir hastanelerimizde kuyruksuz, şikâyetsiz, kaliteli hizmet vereceğiz. 
Şehir hastaneleri bizler için bir kaldıraç. Arşimet’in güzel bir sözü vardır. “Bana bir kaldıraç verin dünyayı kaldırayım” der. İşte sözüm odur ki şehir hastaneleri sağlıkta 20-30 yılda gideceğimiz yolu, 2-3 yılda götürecek kaldıraçlarımızdır. 
Dünya gelişinde dünya akım ve trenleri oluşmuş, yenileri de oluşmaya devam ediyor. Dünyadaki başarılar, ihtiyaçlar, savaşlara göre beklentiler değişiyor ve trendleri oluşturuyor. Sağlık sektöründe de dünya trendleri var. 10 yıl önceki sağlık hizmeti ile bugün sağlık hizmeti verilmiyor.
Sağlık trendleri arasında en önemlisi hasta güvenliği. Çalışmalarımız hasta ve çalışan güvenliği ve memnuniyetleri üzerine kurulu bir sistem. Şehir hastanelerinde oluşturulan mükemmeliyetçi yapı, mükemmeliyeti yakalamayanları dışarı atacak olan bir sistemdir. Çok emek verilen, gece gündüz çalışan bu sistem sonucunda 30 Kasımda inşallah Yozgat Şehir Hastanemizi açacağız. Tüm Yozgat halkına, tüm ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim