Sloganlar ve pankartlar eşliğinde Cumhuriyet Alanı’nda toplanan gençler hep bir ağızdan ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ sloganları atarak Atatürk anıtı önünde toplandı. Milli Refleks Birliği adına konuşan Başkan Bekir Korkmaz, Milli Refleks Birliği’nin daha önce hain terörü ve terör örgütünü kınamak adına sıra dışı eylemlerle ses getiren bir birlik olduğunu ve daha önce yine Yozgat’a gelen akil insanlar heyetine yönelik ses getirici eylemlerde bulunduğunu hatırlatarak daha önce tepki gösterdikleri ve millet adına karşı durdukları her konuda bugün tarihin kendilerini haklı çıkardığını hatırlattı. Korkmaz, Milli Refleks Birliği’nin bundan sonrada aynı duyarlılık ve hassasiyetle milli ve manevi konularda aynı duyarlılığı ve hassasiyeti yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğini aktardı.
3 Mayıs’ın Türk’ün düğün günü ve bayramı olduğunu dile getirdi. Bekir Korkmaz, Milli Refleks Birliği’nin tüm milli ve manevi meselelerde olduğu gibi 3 Mayıs Türkçülük Bayramı’nda da meydanları sahipsiz, öksüz ve bayraksız bırakmadıklarını belirtti. Bekir Korkmaz, kalbi yalnız ve yalnız Türklük ve Türk Milleti aşkıyla atan gençlere teşekkür ederek, konuşmasını tamamladı. Daha sonra kürsüye gelen Alperen Ocakları Üniversite Teşkilat Başkanı Yasin Küçük ise 3 Mayıs’ın, milli değerlerin yıkılmak istendiği, Türk dünyasıyla alakalı görüş bildirmenin suç sayıldığı ve Türk ismini Marksist bir bataklıkta çürütmeye yönelik tezgahlara karşı, milli bir refleks olan Türk Milliyetçiliği’nin şahikalaştığı bir gün olduğunu söyledi.

Yasin Küçük, 3 Mayıs 1944’te Türk Milliyetçisi gençlerin yaptığı çıkışın ardından o günden bugüne Türkçülük bayramı olarak kutlandığını belirtti. Yasin Şahin, mayıs ayının Türk tarihinde önemli zafer, şahlanış, başarı ve dirilişe şahitlik ettiğini ifade ederek “Müslüman Türk Milleti mayıs ayında akınlar ve fetihler gerçekleştirmiş, çağ açıp-kapamış, kurtuluş hareketleri başlatmış ve İlayı Kelimetullah için kutlu seferlere çıkmıştır” dedi. Şahin, 3  Mayıs’ta bu milletin öz evlatlarına karşı cephe alan hain zihniyetin bugünde güneydoğuda aynı çirkin yüzünü göstermeye devam ettiğini ve ülke bütünlüğüne kast ettiğini sözlerine ekleyerek, “Bugünde PKK terör örgütü ülkemize saldırmakta bizleri bu coğrafyadan silme mücadelesinde bulunmaktadır. Aynı şekilde üniversitelerimizde yine PKK mensupları tarafından işgal edilmekte, tıpkı 1944’te olduğu gibi bu milletin çocuklarına eğitim-öğretim hakkı tanınmamaktadır. Ancak ne olursa olsun ülkemizin birliği ve bütünlüğü adına bu hainlere bizler asla fırsat vermeyeceğiz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın hem Miraç Kandili’ni, hem 3 Mayıs Türkçüler Bayramı’nı kutlarız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim