Yozgat’ta geçirdiği trafik kazası sonucunda beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları üç kişiyi yaşama bağladı. Gece yarısı Ankara’dan Yozgat’a gelen 7 kişilik özel ekip, yaklaşık 5 saat süren operasyonla uygun organları nakledilmek üzere aldı. 

Yozgat-Ankara yolunda iki hafta önce geçirdiği trafik kazası sonucu Yozgat Devlet Hastanesi’ne yatırılan 41 yaşındaki Salih İbrahim Özaltan yoğun bakım tedavisine alındı. Tedaviye karşılık vermeyen Özaltan’ın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Organ Nakli Koordinatörlüğü tarafından şahsın ailesi ile görüşüldü. Yapılan görüşmeler neticesinde Özaltan ailesi organları bağışlamaya karar verdi. 

Bunun üzerine vakit geçirilmeden Yozgat Devlet Hastanesi tarafından Ankara Organ Nakli Koordinasyon Merkezi’ne bilgi verildi. Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Genel Cerrah Erol Aksoy başkanlığındaki 7 kişilik doktor ekibi ile Yozgat Devlet Hastanesi’nden Dr. Muhammed Deniz, Pelin Beyazıt ile İsmail Taşdemir’den oluşan anestezi ekibi saat 00.30’dan 05.00’e kadar süren operasyonla hastanın böbrekleri ve karaciğeri, yıllardır nakil bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere alındı. Yozgat Organ Nakli Koordinatörü Mehmet Duman da operasyon boyunca Ankara’dan gelen ekibi yalnız bırakmadı. Yaklaşık beş saat süren başarılı bir operasyonun ardından alınan organlar özel çantalar içerisinde araçlara yüklendi. 

Operasyonu gerçekleştiren Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Doç. Dr. Erol Aksoy, Yozgat’a karaciğer nakli için geldiklerini ve yaklaşık 5 saat süren başarılı bir operasyonla organların alındığını söyledi. 

Operasyonun bir organizasyon işi olduğunu söyleyen Aksoy; “İlk olarak karaciğer nakli ile ilgili Ankara merkeze haber geldi. Uygun nakil olan hastalar değerlendirildi ve Yüksek İhtisas ekibi olarak organları almaya geldik. Karaciğer ve böbrekleri başarılı bir operasyonla aldık” dedi.
Karaciğer ve böbreklerin Ankara’da ilgili hastalara dağılacağını kaydeden Aksoy; “Karaciğer bir hastaya, böbrekler de ikişer hastaya olmak üzere üç hastaya organlar nakil olacak. 

Bu bir ekip işi. Ekipte doktor arkadaşlar var. Yaklaşık 7 kişilik bir ekibiz. Organları aldık götürüyoruz. İnşallah yeni hastaları hayata bağlayacak” diye konuştu. 

ÖZALTAN YENİ BEDENLERDE YAŞAYACAK

Aslen Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Yazılıtaş Köyü nüfusuna kayıtlı olan Salih İbrahim Özaltan, Ankara’da yaşıyordu. 
Evli ve üç çocuk babası olan Altan, organ naklinin ardından ailesi tarafından alınarak Yazılıtaş Köyü’nde toprağa verildi. Özaltan ailesi, organ bağışı ile hem yeni hayatların sağlığına kavuşmasına vesile oldu hem de  tüm Türkiye’ye örnek oldu. 
Editör: TE Bilişim