Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinde bu hafta içi çok kuvvetli yağış, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına bekleniyor.
    Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinde bu hafta içi çok kuvvetli yağış, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına bekleniyor. Sıcaklıklar ülke genelinde 4 ila 8 derece azalırken, yükseklerde kar ve karla karışık yağmur tahmin ediliyor.
    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan son değerlendirmelere göre, Türkiye bugün yağışlı havanın etkisine girdi. Yağışların yarın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Doğu Akdeniz (Adana, K.Maraş ve Hatay) dışında tüm ülkede görülmesi bekleniyor.
    Yağışların yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz bölgelerinde kuvvetli (12 saatte yaklaşık 21 ila 50 mm. yağış) Antalya'nın doğu ilçeleri, Muğla, Aydın, İzmir'in güney İlçeleri, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde çok kuvvetli (12 saatte yaklaşık 51 ila 75 mm. yağış) olacağı tahmin ediliyor.
    Rüzgar, yarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden (Poyraz) saatte 50 - 65 kilometre hızla kısa süreli fırtına şeklinde esecek.
    Cuma günü saatte 40 - 60 kilometre hızla kuvvetli ve fırtınaya yakın hızda esecek.
29 EKİM'DE HAVA DURUMU
    Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanacağı Cuma günü, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri yağışlı geçecek. Yağışlar, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu'nun doğusu (Kayseri, Sivas ve Yozgat çevrelerinde) kuvvetli, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde çok kuvvetli olacak. Rüzgar, Cuma günü saatte 40 - 60 kilometre hızla kuvvetli ve fırtınaya yakın hızda esecek.
    Yağışla birlikte azalan hava sıcaklığına bağlı olarak, yarın Trakya'nın yüksek kesimlerinde, Cuma günü Kütahya, Bilecik, Bolu ve Kastamonu'nun yükseklerinde görülecek yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
    Meteoroloji ayrıca beklenen kuvvetli ve çok kuvvetli yağışlar ile poyraz fırtınasının oluşturacağı sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşlara tedbirli olunması yönünde uyarıda bulundu.

Editör: TE Bilişim