Kaytan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının 88. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ulus olarak Cumhuriyetin 88. yıldönümünü doğuda kanlı terör örgütünün yapmış olduğu eylem ve Van'da meydana gelen deprem nedeniyle buruk kutlandığını belirtti.
     Son günlerde toplumu ayrıştırma ve kamplaştırma çabaları konusunda yaşananların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda demokratik laik Cumhuriyetin anlam ve öneminin bir kez daha vurgulanması zorunluluğu doğurduğunu ifade eden Kaytan, şunları kaydetti:
     ''29 Ekim Türkiye için, temelleri 88 yıl önce atılan yeni bir başlangıcı temsil etmektedir. Egemenliğin kayıtsız şartsız ulusun olduğu bu yönetim biçimi, Türkiye Cumhuriyetinin aslını oluşturmuş, gelişmesini kesintisiz sürdürerek adım adım bugünkü düzeyine ulaşmıştır. Türk Ulusunu Cumhuriyet ile çağdaş olmanın haklı onurunu tatmış gelişen ve kalkınan bir dünya devleti olmanın kıvancına erişmiştir. Atatürk ilke ve devrimleriyle de, yeni Türkiye tüm yönleriyle uygar dünyanın etkin bir üyesi olmuş, Türk ulusunun ilke ve devrimleri bilinçli ve kararlı bir biçimde benimsemesi ise, ülkemizin bağımsızlığına, çağdaşlaşmasına ve kalkınmasına olan inancımızın göstergesi olmuştur.''

Editör: TE Bilişim