İstanbulluoğlu Mahallesinde bulunan İstiklal Lisesi bahçesine Yozgat Belediyesi tarafından yaptırılan İstiklal Lisesi Çocuk ve Dinlenme Parkı, Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü İnci Varinli, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Polis Okulu Müdürü Yunus Çetin, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, mahalle sakinleri ve çocukların katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.
    Tören öncesinde kendisine teşekkür eden çocuklara oyuncak, balon ve top dağıtan Belediye Başkanı Yusuf Başer Vali Necati Şentürk ile birlikte park girişinde davul zurna eşleğinde halay çekti.
    Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Belediye Başkanı Yusuf Başer yaptı.
    Başer; “Şehrimizi taş devrinden, at arabalarından, çamurdan, hava kirliliğinden kurtardık.
    Çocuklarımız için söz verdik 21 mahallemizde 21 park yapacağız dedik ve şu anda 26. parkımızın açılışı için burada toplandık.
    Verdiğimiz sözünde üstünde işler yapmaya çalışıyoruz ve bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz.
    Bizim görevimiz bu hizmetleri sizlere sunmaktı şimdi sizlerin üzerine düşen vazife ise bu parklara iyi bakmak olacak.
    29 Ekim Cumhuriyet Bayramında iki mutluluğu birden yaşıyoruz. Umarım parkımız hepimize hayırlı olur” dedi. 
    Vali Necati Şentürk de vatandaşlara seslenerek parkın tüm mahalle sakinlerine ve Yozgat' a hayırlı olmasını diledi.
    Şentürk; “Bu günün bizler için ayrı bir önemi var, bugün bizim bayramımız ve böyle bir günde güzel bir tesisin açılışını yapmak bizleri son derece mutlu ediyor” dedi.
    Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesildi ve parkın kurdelesi kesildi.
    Spor kondisyon aletlerinin, kamelyaların, çocuk oyun gruplarının, kamelya ve oturma gruplarının bulunduğu parkı gezen Vali Şentürk, kondisyon aletlerinde oynayan çocuklara harçlık vererek, kamelyalarda oturan bayan mahalle sakinleriyle de sohbet etti.
    Açılışa katılan davetliler ile kamelyalarda çay içen Vali Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer'i tebrik ederek parktan ayrıldı.

Editör: TE Bilişim