Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şevket Bağcı, ''Söz konusu olan insan hayatı olunca, sağlık hizmeti verenlerin 24 saat teyakkuzda bulunmaları gerekir'' dedi.
     Başhekim Bağcı, Sorgun Devlet Hastanesi olarak bugüne kadar hastalara en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirterek, hastanede şu an itibarıyla 35 uzman hekimle görev yaptıklarını söyledi.
     Özellikle dahiliye branşında tek uzman kaldığını anlakan Bağcı, bunun büyük bir sıkıntıya neden olduğunu dile getirerek, ''Günde yaklaşık bin 800 hastaya poliklinik hizmeti veren bir hastanede tek bir dahiliye uzmanının bulunması büyük sıkıntı yaratıyor. Uzman istedik, ancak ne zaman atanır bilmiyoruz. Hastane olarak hizmet kalitemizi artırmaya çalışıyoruz. Her iki yılda bir denetim geçiriyoruz. Kalite belgesi olan bir hastaneyiz. Hasta memnuniyeti bizim için en ön planda gelmektedir'' dedi.
     Bağcı, kısa bir süre sonra kolonoskopi, endoskopi, bronkoskopi cihazlarını da alacaklarına dikkati çekerek ''Günde 15-16 hastayı MR için Yozgat'a gönderiyoruz. Bakanlığımız iller dışındaki yerlere MR cihazına sıcak bakmıyor. Fakat biz bir bölge hastanesi konumundayız. 9 ilçenin hastanesinin ihalesini biz yapıyoruz. MR iznini çıkardık. Bu sorunu da aşarsak çok daha iyi hizmet verme şansı yakalayacağız'' diye konuştu.
     Başhekim Şevket Bağcı, 250 yataklı yeni hastanenin temel atma işleminin bazı aksaklıklar nedeniyle bahara kalabileceğini, yeni hastanenin yapılıp hizmete girmesiyle Kalp-Damar Cerrahi, Plastik Cerrahi ve buna benzer şuan hastanede olmayan bir çok branşın daha hizmete gireceğini, uzman sayısının daha da artacağını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim