Sarıkaya ve Yerköy’de ilçe emniyet müdürlüğü, Yenifakılı’da ise ilçe emniyet amirliği binası inşaatları son sürat devam ederken, Sorgun, Çekerek ve Boğazlıyan’da ilçe emniyet müdürlüğü, Kadışehri ve Saraykent’te ise ilçe emniyet amirliği hizmet binası yapımı kararı alındı. 
Yeni yapılacak İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri ile Polis Merkezi binalarının Osmanlı, Selçuklu ve Türk mimarisi ile birleştirilip inşa edilmesi kararı verilmesinin ardından bu içerisinde Yozgat ve ilçelerinde 6 yeni emniyet hizmet binası projelendirildi. İnşaatı devam eden projelerle birlikte Yozgat ve ilçelerinde yapılacak hizmet binası sayısı 9’a yükselmiş olacak.
Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binamız inşaatına 2011 yılında başlandı. 3 milyon 871 Bin TL harcanarak açılışı yapıldı. Sarıkaya İlçe Emniyet Müdürlüğü, Yenifakılı İlçe Emniyet Amirliği, Yerköy Polis Merkezi Amirliği binası inşaatları devam ediyor. Buradaki hizmet binalarımızın ödenekleri tahsis edildi ve parası il özel idaresine geldi. İnşaatların kabası bitti, bu binaların Yozgat’ın 40 yıllık ihtiyaca karşılık verecek. 
Sarıkaya İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ile Nisan 2015’te başladı. Binanın 2016 yılı içinde bitirilmesi planlanıyor. İhale bedeli olarak 3 milyon 115 Bin TL ayrıldı. Şu ana kadar harcanan miktar ise 745 Bin TL. Buranın da kaba inşaatı bitmiş durumda.
YENİFAKILI
Yenifakılı İlçe Emniyet Amirliği binasının 2015’in 4. ayında inşaatına başlandı. İnşaatın yüzde 44’ü tamamlanmış durumda. Ayrıca 12 dairelik lojmanların kaba inşaatı da tamamlandı. Burası hem lojman hem de ilçe emniyet amirliği olarak kullanılacak.
YERKÖY
Yine 2015’in 4. ayında inşaatına başlanan Yerköy Polis Merkezi Amirliği binası için firma 2016’nın 8. ayında tamamlanması konusunda taahhüt veriyor ama Sayın Bakanımız geldiğinde burasının 1 Nisan’a açılacağı sözü alındı. Binanın kaba inşaatının yüzde 40’ı tamamlandı. Binamızın temel atma törenine hatırlanacağı gibi İçişleri Bakanımız ve Emniyet Genel Müdürümüz gelerek açılışını yapmışlardı. Her binada Osmanlı ve Selçuklu modelleri hakim olacak.

Editör: TE Bilişim