Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun (UGP), Bozok Üniversitesi Nar Bilgi Topluluğu adına temsilcisi Bünyamin Gürsoy, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Belgin Durak ve Abdurrahman Bilgin ile gazetemize yaptığı ziyarette, milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesi için yürütülen çalışmalara Yozgat’ta da destek verdiklerini söyledi. 
Gazetemiz Yazıişleri  Müdürü Tarık  Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Gürsoy, UGP’nin 19 Mayıs 2004 tarihinde TBMM’de gerçekleştirilen törenle kuruluşunun ilan edildiğini belirtti
UGP’nin kuruluş süreci ve yürüttüğü çalışmalar  hakkında bilgi  veren Gürsoy; 
“2006 yılında gençlerin karar alma mekanizmalarında yer almasını sağlamak amacıyla Ulusal Gençlik Parlamentosu olarak gençler tarafından uygulanan “Seçilmek İstiyorum” kampanyası ile Anayasa değişikliği sağlanmış ve ülkemizde seçilme yaşı 30’dan 25’e indirilmiştir. Ancak bu değişiklik yasal mevzuat gereği 2007 seçimlerinde uygulanamamıştır.  2011 yılında gerçekleştirdiğimiz “Geç Değil Genç” kampanyası ile 12 Haziran 2011 seçimleri sonrasında 25-30 yaş arası toplam 5 aday milletvekili olarak seçilmiştir.  Bununla birlikte seçimler sonucunda 54 olan TBMM milletvekili yaş ortalaması 51’e inmiştir. 1920 Yılında TBMM’nin kurucu meclisindeki vekillerin yüzde 53’ü 40 yaşın altında iken, 1961 Yılında meclisin yaş ortalaması 43’e kadar düşmüştür. Son 5 seçime baktığımızda 1999 yılında 48 olan TBMM Yaş ortalaması bugüne gelene kadar 2002, 2007 ve 2011 seçimlerinde artış göstermiş ve bugün itibariyle 51 olmuştur. Sürekli artan bir yaş ortalaması ve gençleşmesi yerine yaşlanan bir meclis ülkemize yakışmamaktadır.
Ülkemizde nüfusun yüzde 26’sını gençler oluşturmasına rağmen karar alma süreçlerine aktif katılımını eksik kalmaktadır. Ülkemizdeki toplam 52 Milyon seçmen içerisinde 13 Milyon 18-30 yaş arası Genç Seçmen bulunmasına rağmen gençler yeteri karar söz sahibi olamamaktadırlar” dedi. 
Gençlik bakış açısını yansıtacak bütüncül bir gençlik politikasının destekçisi olacak bütün milletvekili adaylarını sözleşmeye davet eden UGP Yozgat Temsilcisi Bünyamin Gürsoy; 
“Haziran 2015’te gerçekleşecek Milletvekili Genel Seçimlerinde gençlik bakış açısını yansıtacak bütüncül bir gençlik politikasının destekçisi olacak tüm siyasi partilerden seçme ve seçilme yaşının eşitlenerek, seçilme yaşının 18’e indirilmesini. 25-30 Yaş arasındaki Genç, Kadın ve Engelli Milletvekili Aday Adaylarından hiçbir adaylık ücreti alınmamasını. 25-30 Yaş Arasındaki Gençlerin aday listelerinde seçilebilecek yerlerden aday gösterilmesi ve desteklenmesini talep ediyoruz. temsiliyette adalet ilkesi için; demokratik ve gerçek temsiliyet için gençler seçilmek istiyor, gençleri destekleyin ve adayınızı genç seçin.”

Editör: TE Bilişim