Sarıkaya İlçesi Tepedoğan Köyü doğumlu olan Doğan Göçer’in anne ve babası Doğan henüz 4 yaşındayken anlaşamayarak ayrılır. Bu ayrılık beraberinde tam 17 yıl süren hasretliği de beraberinde getirir.
    İki kız kardeşi ile birlikte babasıyla yaşamaya başlayan Doğan Göçer’in İstanbul yolculuğu anneyle olan bağının tamamıyla kopmasına neden olur. Anne Ayfer Tufan maddi imkansızlıklar ve çaresizlikler nedeni ile üç çocuğunu çok istese de göremez. İstanbul’da çalışmaya başlayan baba Osman Göçer Fatma Göçerle evlenerek yeni bir hayata başlar.
OĞLUNA ŞEHİT OLDUĞU GÜN KAVUŞTUĞU
    Anne Ayfer Tufan 17 yıldır imkansızlıklar ve ailelerin istememesi yüzünden göremediği üç çocuğuna oğlu Doğan Göçer’in şehit olduğu gün kavuştu.
    İki yıl önce telefonla kısa da olsa sesini duyduğu oğlunun şehit olduğu haberi ile adeta yıkılan anne Tufan, cenazesi boyunca oğluna sarılır gibi Türk bayrağına sarıldığını söyledi.
    Oğlunun şehit olduğu haberini aldığı gün 17 yıl süren hasretin büyük bir acıya dönüştüğü gün olduğunu dile getiren Tufan; “17 yıldır belki bir gün görürüm umuduyla bekledim. Ama o günün şehit olacağı gün mü olacaktı. Hasret olduğum yüzünü mezarda kabrine koyarken görebildim. O iki saniyelik görüntü ömür boyu hafızamda saklayacağım Doğanım’ın yüzü olacak” dedi.
BİR FOTOĞRAFI DAHİ YOKTU
    Yıllardır üç çocuğunun hasretiyle yanıp tutuştuğunu söyleyen Ayfer Tufan, ne Doğan’ın ne de iki kızının öpüp koklayacağı bir fotoğraflarının dahi bulunmadığını söyledi. Kızlarını da cenaze töreninde görebildiğini söyleyen Tufan, şimdi oğlunun askerde çekindiği camekan içindeki fotoğrafına sarılarak göz yaşı döktüğünü belirtti.
    17 yıldır yüreğinde biriken hasretin ilaçlara bağımlı bir hayat sürmesine neden olduğunu dile getiren Anne Ayfer Tufan, yaşadığı tüm acılara rağmen “Vatan sağolsun. Hainler bu halimi görüp de sevinmesinler. Benim kaderim böyleymiş, oğlum vatan için şehit oldu. Kabrinde huzurlu yatsın” dedi.
ASKER DÖNÜŞÜ
SÜRPRİZ YAPACAKTI
    Doğan’la ara sıra da olsa görüşen kuzenleri, Doğan’ın asker dönüşü iki kız kardeşini alarak köye gelip, sürpriz yapmayı düşündüğünü söyledi.
    Hayata yeni bir başlangıç yapmak için askerlik dönüşünü bekleyen Doğan’ın her zaman annesini sorup haber almaya çalıştığını belirten yakınları; “Biz Doğan ve iki kız kardeşinden ayrı da olsak, onların iyi haberlerini almanın tesellisini yaşıyorduk. Doğan’la arasıra da olsa telefonla görüşebiliyorduk. Asker dönüşü hayata yeni bir başlangıç yapmak, onun için de ilk olarak annesini görmeye gelmek istediğini söylerdi” dediler.
Editör: TE Bilişim