Yapıldıktan iki yıl sonra çürük raporu verilmesine rağmen bir türlü yıkım işlemi gerçekleşmeyen defterdarlık eski binasının yıkım işlemi nihayet tamamlandı. Hem insanlar için tehdit oluşturan hem ed görüntüsü ile şehre çirkin bir izlenim kazandıran bina yaklaşık bir ay gibi sürede yerle bir oldu.
    E-88 karayolu üzeri, Asgari Gazino yanında bulunan 16 yıldır çürük raporu bulunan 8 katlı defterdarlık eski binasının yıkım işlemi tamamlandı. Ağır iş makineleri ile kısa sürede yıkımı gerçekleşen bina artık görüntü kirliliği oluşturmayacak.
    Yozgat'ta 1985 yılında yapımına başlanıp iki yılda tamamlanan, ancak 1994 yılında ''Çürük'' olduğu gerekçesiyle boşaltılmıştı.
    Yozgat Defterdarlığı, 1994 yılında, ODTÜ'den verilen ''çürük'' raporu üzerine binayı yapan Müteahhit Ahmet Seyfi ve Bayındırlık Müdürlüğü Kontrol Mühendisi Asım Karabacak aleyhine Yozgat Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açmış, mahkeme geçen yıl müteahhidi 12 milyar 750 milyon lira tazminat ödemeye mahkum etmişti.
    Kararın temyiz edilmesi üzerine de, Yargıtay 15'inci Hukuk Dairesi, geçen sene mart ayında ''İşin yapımını taahhüt eden kişi işi kusursuz yapmak zorundadır. Binayla ilgili tazminat, binanın yıkımına karar verilip, yıkım tarihi itibariyle değerler tazmin konusu olur'' şeklinde karar vermişti. Uzun süren hukuki sürecin ardından yıkım ihalesi yapılan defterdarlık eski binasının yıkım işlemine kısa bir süre önce başlandı.
Editör: TE Bilişim