Ocak ayı boyunca 120 şikayet telefonu alan Zabıta birimi vatandaşlardan gelen şikayetlere müdahalede bulundu. Vatandaşların yaptığı şikayetlerin başında sokak hayvanları yer aldı. Zabıtayı arayan vatandaşlar özellikle sokaklarda başı boş dolaşan sokak köpekleriyle ilgili şikayetlerde bulundu. Sokak hayvanlarından kaynaklı 28 adet şikayet telefonu aldıklarını belirten Zabıta Müdürü Musa Baran, vatandaşların özellikle sokaklarda dolaşan köpeklerden dolayı arayarak zabıtadan hayvanların durumu hakkında bilgi aldığını ve tedirgin olanlarında şikayette bulunduğunu söyledi. 
Su ve kanallarda meydana gelen arızalardan dolayı ise Ocak ayında toplam 22 adet çağrı alındı. Zabıtayı göreve çağırma amaçlı 22, çöp ve çevre temizliği ile alakalı 16, zabıta ekibi istemek için 4, kaldırım  işgali şikayetinden 14, buzlanma ve kar ile ilgili 12 ve şehir içi halk otobüsleriyle alakalı ise 2 şikayet alındığı bildirildi. Belediye Zabıta Müdürü Musa Baran,  alınan ihbar ve şikayet telefonlarıyla ilgili tüm ekiplerin olaylara anında müdahale ederek çözüm noktasında gerekeni yaptığını kaydetti. 
Duyarlı vatandaşlara teşekkür eden Zabıta Müdürü Musa Baran, alınan ihbar telefonları sayesinde işlerinin kolaylaştığını ve vatandaşların kendilerine yardımcı olduğunu beyan ederek “Duyarsız ve sorumsuz vatandaşlar bizim işimizi zora sokmakta. Son yıllarda ilimizde duyarlı vatandaş sayısı artmıştır. İhbar hattımıza yapılan çağrılar işimizi  kolaylaştırmıştır ben duyarlı vatandaşlarımıza da teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim