15 Temmuz Darbe Kalkışması’na kahramanca karşı koyarken şehit olanların aziz hatıraları Yozgat’ta Bahçeşehir Mahallesi Emniyet Müdürlüğü yanı Şeyhşamil Sokak’ta belediye tarafından yapılan parkta yaşayacak. Parkın açılışı düzenlenen törenle yapıldı. 
Açılış törenine AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner, İl Jandarma Alay Komutanı Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Genel Meclisi Başkanı Hacı Halil Şahbaz, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İsmail Kurca, AK Parti İl Başakanı Harun Lekesiz, Belediye Başkan Yardımcıları Talip Karslıoğlu, Ahmet Akgün, Şahin Kılıçarslan, Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, Bahçeşehir Mahallesi Muhtarı Nuri Genç, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. 
ARSLAN: “ŞEHİTLERİMİZİN İSMİNİ YAŞATACAĞIZ”

Belediye Mehter Takımı’nın konseri ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, 15 Temmuz Darbe Kalkışması akşamını kahramanca mücadele ederken şehit olanların ismini parkta yaşamak istediklerini söyledi. 
“Bu gün burada konuşuyorsak o şehitlerimiz sebebiyle buradayız. Geriye dönüp baktığımızda ne yaparsak yapalım şehitlerimizin, gazilerimizin haklarını ödeyemeyiz” diyen Arslan; 
“Ne yaparsak yapalım onların aziz hatıralarının karşısında bunlar az kalır bunu biliyoruz. Ama kararınca kararınca bir hatırlatmadır, yaşamadır, yaşatmadır elimizden geldiği kadar onlar adına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. 15 Temmuz Türkiye’de bir dönüm noktasıdır. Bundan sonra hiç kimsenin millete karşı bir şey yapmayı, millete rağmen bir şey yapmaya cesaret edemeyeceği bir dönemin başlangıcıdır” dedi. 

HER MAHALLE ŞEHİR OLACAK!

Arslan, parkın neden şehir merkezinde yapılmadığını şu şekilde açıkladı: 
“Yeni tamamladığımız bir parka 15 Temmuz şehitler parkı ismini vermeyi uygun gördük. Bunu farklı yorumlayanlar da olabilir, neden başka bir yerde değil, şehrin merkezinde değil diye. Ama arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, bütün Yozgatlılar biliyor ki benim Yozgat’ta yapmak istediğim bir şey var. Yozgat’ın her mahallesi şehir olacak. Şehrin merkezinde ne varsa en kenardaki mahallede de o olacak. İllaki parka isim vermek şehir merkezi diye bir düşünce içerisinde değiliz çünkü ben istiyorum ki Bahçeşehir de şehir olsun, Eskipazar da şehir olsun, Çatak da şehir olsun. 
Refahı bütün mahallelere yaymak istiyoruz, zenginliği bütün mahallelere yaymak istiyoruz. İmkanları bütün mahallelere yaymak istiyoruz ki gerçek manada bir şehri ortaya çıkarabilelim. Ama sadece saat kulesi etrafına sıkışmış bir şehre şehir demek mümkün değil, o şehrin sorunlarını halletmek de mümkün değil” diye konuştu. 
GÜNER: “15 TEMMUZ ÖNEMLİ BİR GÜNDÜ”

Vali Yardımcısı Yavuz Güner de konuşmasında 15 Temmuz’un demokrasi adına önemli bir gün olduğunu söyledi. 
Güner şöyle konuştu: “Gerçekten de 15 Temmuz demokrasi adına önemli bir gün oldu. Milletimizin böyle bir demokrasiye sahip çıkması önemliydi. Ben bu uğurda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.”

SOYSAL: “CANIMIZ, HER ŞEHİDİMİZE FEDA OLSUN”

Son olarak söz alan AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal da konuşmasında, 15 Temmuz Darbe Kalkışması’nın öncesinde yaşanan olaylar hakkında bilgi verdi. 
15 Temmuz gecesi eşinin de yaralanarak gazi olduğunu belirten Soysal; “O gece eşimde yaralandı, gazi oldu. Benim de canım feda olsun, her şeyimiz feda olsun. Bizler hiçbir zaman siyasetten istikbal beklentisi içerisinde olmadık. Canımız, kanımız, her şeyimiz vatanımız için feda olsun” diye konuştu. 

PARKI GEZİP PİLAV DAĞITTILAR

Programda Bahçeşehir Mahalle Muhtarı Nuri Genç, Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan ile Park ve Bahçeler Müdürü Ayşe Alpaslan’a teşekkür plaketi verdi. 
Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan ve beraberindekiler parkı gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Arslan, Soysal ve Albay Yıldırım vatandaşlara etli pilav ve ayran ikram etti. 

Editör: TE Bilişim