Aycındık ilçe merkezinde son iftar saatinde meydana gelen ve 15 dakika süren yağmur nedeni ile çok sayıda iş yeri ve evi sel bastı. Yaklaşık 6 saat ilçe merkezindeki evlere elektrik verilemezken, kanalizasyonların taşmasından dolayı içme suyu şebekesinin de zarar gördüğü bildirildi.
Belediye Başkanı Ahmet Koçak ve Kaymakamı Nedim Işık, sel sonrası incelemelerde bulundu.

Yaklaşık 15 dakika süren yağmurun ilçede afata dönüştürdüğünü belirten Koçak; “Yağmur iftar saati sırasında bir anda bastırdı ve yaklaşık 15 dakika sürdü. Kısa sürede yağmur afata dönüştü” dedi.
Yağmur nedeni ile sel baskınlarının yaşandığını kaydeden Koçak, çok sayıda ev ve iş yerinin selin getirdiği çamur yüzünden kullanılmaz hale geldiğini söyledi.

Koçak, ayrıca aşırı yağışlar sel baskınları yüzünden şehrin elektrik hatları ve içme suyu şebekesinde arıza meydana geldiğini belirterek şunları söyledi: “Sel sonrası 6 saat boyunca ilçe merkezine elektrik verilemedi. Aydınlatma sadece sokak lambaları ile kademeli olarak gerçekleşti. Su tesisatları zarar gördüğü için içme suyu şebekesi de kullanılamaz hale geldi.

İlçe merkezindeki pek çok yol kullanılamaz hale geldiği için ekiplerimiz İl Özel İdaresi araçlarının da desteği ilçe merkezinde ivedi olarak çalışmalara başladı.” AFAD ekiplerinin bayramın birinci günü ilçeye gelerek zarar tespiti yapacağını ifade eden Koçak, yağmurun kırcı ile karışık yağdığı için tarım arazilerindeki zararın da büyük olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim