Sorgun Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen kursları başarıyla tamamlayan 111 kursiyer belgelerini törenle aldı.

                Törene Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanvekili Abdullah Gökhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdal Kaygusuz, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şevket Bağcı, Meclis Üyeleri ve kursiyerler katıldı.

                Kaymakam Levent Kılıç yaptığı konuşmada, Sorgun'da her geçen gün büyük gelişmeler olduğunu, Sorgun sanayisinin şuanda Yozgat'ın bölge sanayi durumunda bulunduğunu belirterek, ''Yozgat merkez dahil olmak üzere diğer ilçelerden de Sorgun'a gelerek araçlarının tamir ve bakımını yaptıran birçok insan bulunuyor'' dedi.

                Okul Müdürü Cihat Avcı ise, Şubat döneminde yapılan ''Kalfalık ve Ustalık'' sınavında 95, mart ayındaki ''Eğitici ustalık'' kursu sonundaki sınavda da 16 kursiyerin belge almaya hak kazandığını bildirdi. Avcı, Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak bu güne kadar 2 bin 191 kalfalık, bin 487 ustalık ve 542 usta öğreticilik belgesi olmak üzere toplam 4 bin 260 kişiye belge verildiğini sözlerine ekledi.

                Konuşmaların ardından 111 kursiyere törenle belgeleri verildi.

Editör: TE Bilişim