Yozgat'ta ''Ormancılık Haftası'' kapsamında düzenlenecek törenle, bu yıl gerçekleştirilecek ağaçlandırma çalışmalarına da resmen başlanılacak.

     Yozgat Valisi Necati Şentürk, ''Orman Haftası'' etkinlikleri kapsamında 11 Nisan Pazartesi günü Çatakboğazı bölgesinde yapılacak törenle, hazırlanan fidanların toprakla buluşturulacağını söyledi.

     Yozgat'ta İlkbahar dönemiyle birlikte ağaçlandırma çalışmalarına başlandığını hatırlatan Vali Şentürk, Çatakboğazı'nda yapılacak törenle birlikte ağaçlandırma faaliyetlerine resmen start verilmiş olacağını kaydetti.

     Şentürk, bu yıl hafta kapsamında il genelinde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle bugüne kadar 15 binin üzerinde fidanın toprakla buluşturulduğunu, bir o kadar fidanın da vatandaşlara ücretsiz dağıtılarak, evlerinin bahçesine, mezarlıklara dikilmesinin sağlandığını dile getirerek, Yozgat genelinde gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2007 yılına kadar toplam 36 bin hektar alanın ağaçlandırıldığını bildirdi.

     2008-2010 yılları arasında Yozgat'ta 29 bin hektarın ağaçlandırıldığını anlatan Şentürk, ''Yani neredeyse Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan çalışmaların tamamına yakını son üç yıl içerisinde yapılmıştır'' dedi.

     İl genelindeki 29 bin hektarlık alana dikilen fidan sayısının 21 milyon olduğunu bildiren Şentürk, fidanlıklarda 17 milyon fidan üretimi yapılarak ülke genelinde en fazla fidan üretimi yapan iller arasında ilk beş içinde bulunulduğunu söyledi.

     Şentürk, ''Küresel ısınmanın dünyamızı tehdit ettiği bir zamanda ağaçlandırma yapmak ve bu ağaçlandırma konusunda da ileri boyutlarda olmak ülkemiz için övünülecek bir durumdur.

                Bütün bu çalışmalardan maksat doğanın bozulan dengesini yeniden düzeltmek, yaşanıla bilir bir çevre oluşturarak korumak ve bu çevreyi gelecek kuşaklara devretmektir. Dört bir tarafı yeşile bürünmüş, havası temiz, suyu içilebilir yaşanılabilir bir Yozgat için geçen yıl ilimizde toplam 8 milyon fidan dikilmiştir. Bu yıl ki amacımız ise bu sayıyı aşmaktır'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim