Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç'ın yayınladığı bir genelge ile OHAL kapsamında geçtiğimiz hafta içerisinde içkili mekanlar kapatıldı. Alkol alınan mekanların sağlık koşullarına uygun olmaması, toplumsal huzuru bozmasından dolayı kapatılmasını vatandaşlar da olumlu buldu. 

8 MEKAN KAPATILDI

8 içkili mekanın kapandığı Boğazlıyan İlçesi'nde vatandaşlar, aile huzurunu ve toplumsal yapıyı tehdit eden mekanların kapatılmasından memnun olduklarını söylediler.
Nevin Özel isimli vatandaş, Vali Yurtnaç'ın toplum ahlakı ve huzuru için çok doğru ve yerinde bir karar aldığını söyledi.
Özel; "Vali bey iyi etmiş çok iyi etmiş. Erkeklerimiz gitmesin. Benim eşim gitmez 60 yaşında. Buralarda içkili yerler yüzünden çok fazla olay oluyordu. Bıçakla yaralama oluyordu. Vali Bey'i destekliyorum Allah razı olsun" dedi.

BAYANLAR MEMNUN...

İlçe bayanlarından Esin Ayyıldız da ailelerin içkili mekanlar yüzünden çok fazla rahatsız olduğunu söyledi.
"Halkımız bu durumdan çok rahatsız. Huzursuzuz, aile ortamını bozuyordu buraları" diyen Özel, şöyle konuştu: "Kapatılmalı ya da şehir dışına taşınmalı. Okul öğrewncilerinin olmayacağı yerlerde olmalı, gençlerden uzak olsun."
Müjgan Karabulut ise bar ve pavyon kadınları yüzünden yuvaların yıkıldığını söyledi.

Karabulut şunları söyledi: "Vali Bey'in aldığı kararı destekliyorum. Çok iyi oldu. Pavyon kadınlarının yüzünden çok yuvalar yıkılıyordu. Aile saadetleri bozuluyordu, boşanmalar oluyordu. Biz çok memnunuz Allah razı olsun. İnsanlar pancar parasını alıyor buralarda yiyip içiyordu. Onun için çok güzel oldu."
Osman Düğenci de, Boğazlıyan halkı olarak alınan karardan son derece memnun olduklarını söyledi.

"Vali Bey'imizi destekliyoruz. Sokakta gezerken kadınlardan çok rahatsız oluyordu insanlar" diyen Düğenci şöyle konuştu: "Ekonomimize zarar veriyor, gençlerimiz kötü alışkanlıklara teşvik oluyor. Mesela kadın kız ayağına gidiyorlardı. Çocuk babasından para çalıyor gidip içki içiyordu oralarda harcıyorlardı. Hiç olmazsa çocuklarımız daha düzgün yetişecek. Bizim buralarda eskiden beri sıkıntı. Çiftçinin parası buralarda gidiyordu. Aileler sıkıntı çekiyordu. Meyhane kadınlarının giyim kuşamları toplum yapımıza tamamen ters. Kadınlar meyhanelere müşteri toplamak için sokaklarda geziyordu. Biz utanıyoruz bu kadınları görünce. Buralarda gezerek gençleri içkili mekanlara çekip, bu gençleri soymak istiyorlardı. Boğazlıyan'da içkili mekanlardan çıkan insanlar dışarılarda insanlara saldırıyorlardı. İçki içenin aklı olmaz, dışarı çıkıp başka insanlara saldırıyor."

BAŞKAN: "OHAL KAPSAMINDA GÖRMEK YANLIŞ..."
Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal yaptığı açıklamada, Vali Kemal Yurtnaç'ın kararını OHAL kapsamında değerlendirmenin yanlış olacağını söyledi.
Erdal; "Sayın valimizi aldığı karar için tebrik ediyor, teşekkür ediyor destek veriyorum. Bu kapatma kararı önce de vardı. Sayın valimiz OHAL'i kullanarak içkili yerleri, barları, pavyonları kapattı diye itham etmek yanlış. Bu durum OHAL'den önce de vardı. Zaman zaman barları, pavyonları kapattığı oluyordu. Sayın valimizin amacı faili meçhul olayları ortaya çıkarmak, esrar, eroin gibi kaçakçılık yapan küçük örgütler teşkilatlar da olsa ortaya çıkarmak. Amacı da budur. Bu karar iki,üç hafta içerisinde amacına ulaşacaktır. Faili meçhulleri tespit ettiğinde kendisi de kaldıracaktır" diye konuştu.


Editör: TE Bilişim