Yurtnaç, mesajında; “Yaradan'a kul olmanın nişanesi olan rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerifin sona erip birlik ve beraberliğimizin pekiştiği Ramazan Bayramına hep birlikte ulaşmanın sevincini yaşıyoruz” dedi. 
Bayramların mutlulukların paylaşıldığı; birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği; dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu; insanların kaynaşmasına ve barışın tesisine aracılık eden müstesna günler olduğunu vurgulayan Yurtnaç şunları kaydetti: 
“Büyüklerimizi, komşularımızı ziyaret, dargınları barıştırmak bu günlerdeki güzel hasletlerimizdendir. Bu geleneklerimizi gelecek nesillere aktarmanın yolu, bu tür davranışları uygulayarak nesillerimize öğretmektir. Çevremizde bulunan dezavantajlı gruplara; yoksul, kimsesiz ve yetimlere, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimizin ailelerine daha özenle kucak açalım.
Bu duygu ve düşüncelerle, mesai arkadaşlarımın, Yozgatlı hemşerilerimizin, Aziz Milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu mübarek günlerin ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve esenlik getirmesini diliyorum.”

Editör: TE Bilişim