Umutlu bekleyişi sona erdiren acı haber şehit ailelerini ve tümülkeyi derin üzüntüye sevk ederken, şehidin İstanbul’daki anne ve babası ile Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’ndeki dedesi ve babaannesinin yürekleri yangın yerine döndü. 
Genelkurmay Başkanlığı tarafından dün öğle saatlerinde yapılan açıklamada pilotların naaşının denizin dibinde bulunduğu, çıkarılması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Acı haber umutlu bekleyişin sürdüğü pilotlardan Hasan Hüseyin Aksoy’un İstanbul’daki ailesi ve Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi Söylemez Köyü’ndeki yakınlarını derinden yaraladı. 
Genel Kurmay’ın naaşların bulunması ile ilgili açıklama şöyle:  “22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz'de, uluslararası hava sahasında, Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait RF-4 uçağının enkazının ve pilotlarının bulunması maksadıyla sürdürülen çalışmalarda; pilotlarımız Hv.Plt.Yzb. Gökhan ERTAN ve Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin AKSOY'un naaşları deniz dibinde tespit edilmiş ve naaşların gemiye alınması çalışması devam etmektedir."
ŞEHİDİMİZİN BABASI KONUŞTU
Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvet Komutanlığı'na ait RF-4 uçağının enkazını arama çalışmaları neticesinde naaşına ulaşılan şehit Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un babası Osman Aksoy gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Baba Aksoy, "Hepimizin başı sağolsun. Vatanımız sağolsun. Allah'ım onu en yüksek mertebeleri yükseltti. O en yüksek mertebede. Bizi de onun şefaatine nail eder inşallah. Ölmediler. Her zaman benim ciğerimde. Geziyor benim gözümün önünde" dedi.
HENÜZ 10 AYLIK EVLİYDİ
Suriye’nin 2 Haziran tarihinde uluslar arası hava sahasında düşürdüğü uçakta şehit olan Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin Aksoy’un 10 ay önce dünya evine girdiği öğrenildi.
TSK’nın internet sitesinden yaptığı açıklamada Suriye tarafından düşürülen RF-4 uçağında şehit olduğu bildirilen Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin Aksoy’un 11 Ekim 2011 tarihinde Kastamonu’da yapılan düğün töreni ile eşi Banu Aksoy ile dünya evine girdiği öğrenildi.
Editör: TE Bilişim