Yozgatlı Oğuzhan ve İlkim Özel çifti, kısa bir süre önce Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampusu yol güzergahında “Utopya Kahve ve Sanat Evi”ni açtılar. Üniversite eğitimi sonrası hayatlarını birleştiren Özel çifti, memleketleri Yozgat’ta kafeyi kültür-sanat ve sosyal sorumluluk projeleri ile renklendirmek amacıyla açmışlar ve bu yolda zoru başarmanın kararlılığı ile ilerliyorlar.

SIRA DIŞI TASARIM

Kısa sürede dikkat çeken, üniversite gençliğinin yanı sıra Yozgatlıların da uğrak yeri haline gelen Utopya Kahve ve Sanat Evi, sıra dışı tasarımı ile dikkat çekiyor. Giriş kapısında renkli çitler ve şemsiyelerle dikkat çeken kafenin iç tasarımı da genç çift tarafından özenle hazırlanmış. Ortaya koydukları yatırım cesaretinin yanı sıra, başlattıkları iyilik hareketi ile de kısa sürede kent yaşamının içerisinde yer almaya aday olan kafenin sahibi Oğuzhan ve İlkim Özel, sıra dışı fikirlerini neden Yozgat’ta hayata geçirmek istediklerini, amaçlarını, hayallerini ve geldikleri aşamayı İleri Gazetesi’ne anlattılar.

KENDİ MEMLEKETİMİZDE OLMAK İSTEDİK

Özel çifti, eğitim ve iş hayatı sonrası Utopya Kahve ve Sanat Evi ile birlikteliklerini de evlilikle taçlandırdıklarını söyledi. Oğuzhan Özel, bir kafenin ötesinde insanların günümüz şartlarında nostaljiyi yaşayacağı, farklı bir ortam ve kendini ifade edeceği alana sahip olacağı bir mutluluk adresi oluşturmak istediklerini söyledi.

NOSTALJİK FİLMLER OLACAK

Özel, ilerleyen süreçte hayata geçirmeyi planladıkları projelerini şöyle anlattı: “Haftanın 1 günü grubumuzla canlı müzik yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca haftada 1-2 gün patlamış mısır ikramı ile film gösterimleri yapmayı planlıyoruz. Haftanın 1 gününü muhtemelen nostaljik filmlere ayıracağız. Çünkü büyüklerimiz açık hava sinemalarında nostaljik filmler ile büyümüşler. Onları, çoğu zaman unuttukları güzel anılarını ortaya çıkarmak ve mutlu etmek istiyoruz. Yozgat halkı, büyüklerimiz ve aileleri ile bu havayı yaşamış olacaklar. Devamında dünya sinemalarından filmlerimiz olacak. Mütevazi bir kütüphanemiz var, adını paylaşım kütüphanesi koyduk. Dileyen misafirlerimiz daha önce okumuş oldukları herhangi bir kitabı getirip paylaşım kütüphanemizden diledikleri kitabı okumak için alabiliyor. 20 dakika kitap okuyan her misafirimize ücretsiz çay veriyoruz. Hevesli bir kitle oluştuğunda haftanın 1 gününü de şiir dinletisi veya şair-yazar anma etkinliğine ayırmak, planını yaptığımız bir başka proje.

PERFORMANS SAHNESİ

Bir sahnemiz var, adı performans sahnesi. Örnek veriyorum, siz geldiğiniz zaman diğer müşterilerimizin özgürlüğünü kısıtlamamak kaydıyla çıkıp bir şiir okuyabilir, şarkı söyleyebilir, bir şiir ve hikayeyi paylaşabilirsiniz. Öğrenci kardeşlerimize tiyatrolarını sahneleyebilecekleri, etkinlik yapabilecekleri bir sahne oluşturmaya çalıştık.

ANADOLU ROCK

Canlı müziğimiz olacak. Anadolu Rock ve Metal müzik yapan grubumuz var. Yine buranın havasına uygun olarak insanları rahatsız etmeyecek müzikler çalınacak.

MUTLULUK ADRESİ

En temel misyonumuz misafirlerimizin buradan mutlu ayrılması. Yarım saat, bir saat, 20 dakika da dursa insanların buradan mutlu olarak ayrılmasını sağlamak istiyoruz. O yüzden kafemizin adını Utopya koyduk… Mutlu, keyifli, huzurlu ve paylaşımlı bir ortam oluşturmak en büyük gayemiz..

PAYLAŞMA İMKANI

‘Kazandıkça, paylaş’ projemiz var. Durumu olmayan öğrenciler için belirli şartlarla (Bize karşı şartlar değil, insanlığa karşı şartları taşıyan) gerçekten şansı olmayan, imkanı olmayan çocuklarla nispeten paylaşabilmek istiyoruz.

ŞEHRİMİZ CEVAPSIZ BIRAKMAYACAKTIR

Yapacağımız projelere inşallah şehirdeki hemşerilerimizin de cevap vereceğine inanıyoruz. Biz şehir dışından gelen Yozgatlı yatırımcıların. Burada, memleketimizde sosyal sorumluluk projeleri ile işimizi yürütmek istiyoruz.

SOKAK HAYVANLARINI DA UNUTMAYACAKLAR

Kendi imkanlarımızla ya da belediye ile iletişime geçerek küçük bir arazi kiralayıp, dışarıda, kötü şartlarda kalan, işkence gören ya da beslenme imkanı olmayan kedi, köpekler için barınma evi yapmak istiyoruz. Kısacası burası insanların mutluluk adına buluşma adresi olacak. İnşallah amacımız bunu gerçekleştirebilmek.


 

Editör: TE Bilişim