Yozgat Belediyesi’nin kent merkezinde başlattığı yoğun temizlik ve çevre düzenlemesi programına kimi zaman ortaya çıkan duyarsızlık görüntüleri gölge düşürüyor. İl merkezinde sokakların temizliğinin yanı sıra çöp konteynırlarına farklı bir görünüm kazandıran belediye ekipleri, çöplerin çevreye gelişi güzel bırakılmasının hayretini yaşıyor.
Hafta sonu vali konağı arkasında bulunan otoparkta bulunan çöp konteynırı yerine hemen 5 metre ilerisindeki kaldırım üzerine bırakılan çöpler duyarsızlığın geldiği nokta olarak objektiflere yansıdı. Zaman zaman Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın da dile getirdiği duyarsızlık manzaralarına bir yenisinin eklenmesi Çorum’un temizliği,  Kayseri’nin gelişmişliği ile avunan Yozgat’ın, bu avuntuyu tatbik etme noktasında yetersiz kaldığının da göstergesi oldu.
Duyarlı vatandaşlar, çöp konteynırı yerine etrafına gelişi güzel bırakılan çöpleri atanların Yozgat’a ihanet ettiğini ileri sürdü, tepki gösterdi.
Yozgat’ı sevmenin her şeyden önce sahip çıkmaktan geçtiğini dile getiren vatandaşlar, duyarsız vatandaşlara cezai işlem uygulanması gerektiğini belirterek, belediyenin yürüttüğü çevre temizliği çalışmalarına destek oldu.

Editör: TE Bilişim