Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, tamamlandığında üç mahallenin yararlanacağı Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi arkası, eski İŞGEM bölgesindeki parkın inşaat çalışmalarını inceledi. Arslan, inşaat alanında gazetemize yaptığı açıklamada şehrin yıllarca doğuya yığılan bir yapılaşma içerisine girdiğini belirterek, tam tersi şehre nefes aldıracak, batıya taşıyacak projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. 

“DOĞUYA YIĞILMA OLMUŞ”

Kent Park bölgesindeki yapılaşmanın yoğunluğuna dikkat çeken Arslan; 
“Yozgat’ın geçmiş dönemlerdeki yapılaşması genelde doğuya yığılan bir yapılaşması var. Daha açık bir ifade ile Kent Park bölgesinde çok yoğun olmaması gereken bir yapılaşma var ve halen o bölgede yapılaşmayı zorluyor Yozgat. Bu durum Yozgat’ın çok da hayrına olan bir durum değil. Onun için Yozgat’ın başka bölgelere, başka mahallelere de yayılması lazım. Bunu sağlayabilmek için o bölgeleri de köy görüntüsünden kurtarıp şehir görüntüsüne kavuşturulması, alt yapı yatırımlarına hız verilmesi lazım” dedi. 
KENT PARK’TAN DAHA FONKSİYONEL OLACAK
Arslan, şehrin batı bölgesinde Eski Pazar, Şeyhosman ve Köseoğlu Mahalleleri’nin istifade edeceği, Kent Park’tan daha fonksiyonel bir park planladıkların bildirdi. 
Geniş peyzaj alanları, iş yerleri, lokanta ve diğer sosyal tesisler, kış mevsimi için kapalı çocuk oyun alanlarından oluşan bu projenin içeriği hakkında bilgi veren Arslan, şunları söyledi: 
“Şehrin daha batı bölgesinde üniversite hastanesinin arkasında İŞGEM dediğimiz bölgede de eski bir mezbelelik ve harabe vardı. Burada da Kent Park’tan daha büyük, daha fonksiyonel bir park çalışması yapıyoruz. Burada sosyal tesis türü 20 kadar iş yeri olacak. Bunun yanında da bir insanın rahatlıkla bir gününü geçirecek şekilde de sosyal donatılarla donatılmış çok modern bir park olacak. Aynı zamanda parkın devamında da TOKİ bölgesinde bir başka park inşaatımız daha var.
Burada gayemiz şehrin köy görüntüsünde, biraz daha taşra görüntüsünde olan batı tarafında yeni alt yapı, konaklar, parklar, yeşil alanlarla birlikte, modern yapılarla birlikte şehri batıya taşımak istiyoruz. Bunun başlangıcı, işaret taşı olarak İŞGEM bölgesindeki park inşaatımız devam ediyor. İnşallah Ağustos, Eylül gibi de tamamlayacağız.”

Editör: TE Bilişim