Vahşi yaşamın keskin bakışlı kuşu 'Puhu' Yozgat'ta vatandaşlar tarafından iki bacağı kırılmış halde bulundu. İki bacağı da kırık olan Puhu kuşunu önce vatandaşlar buldu, daha sonra teslim etikleri Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü tarafından sahip çıkıldı. 



Anadolu Bozkırı'na vahşi yaşamın önemli parçalarından Puhu Kuşu yaralı halde bulundu. Bir metreyi aşan kanat yapısı, keskin pençe ve bakışları ile dikkat çeken Puhu tedavi altına alındı.

Yozgat'ın Sorgun İlçesi Erkekli Köyü'nden bacakları kırılmış halde vatandaşlar tarafından bulunan Puhu Kuşu, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Kırık bacakları sarılan kuşun vahşi hayatın bir parçası olduğunu söyleyen Şube Müdürü Cihan Eğilmez, yılan ve farelerle beslenen kuşun Sorgun İlçesi Erkekli Köyü'nde bir vatandaş tarafından ayağı kırık olarak bulunduğunu söyledi.

Kuşun bir buçuk metre genişliğinde kanat yapısına sahip olduğunu söyleyen Eğilmez, Puhu Kuşu'nun tedavisi ile ilgili şunları söyledi:

" Ayağı kırık, tedavi için getirdik. Yaklaşık bir buçuk metre kanat genişliğine sahip orta yaşlı bir kuş. Veterinerlik veya zeoteknik fakültesi bulunan yakın üniversitelere göndereceği. Tatil olması hasabiyle Yozgat'ta tedavi ettireceğimiz veterineri bulmamız zor olduğundan hızlı bir şekilde en yakın üniversiteye göndereceğiz. İnşallah orada tedavisi tamamlandıktan sonra doğaya salımı yapılacak. Kurumumuz adına yaban hayatına destek veren yaralanmış yaban hayvanlarını bize bildiren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bir daha böyle bir kaza ile karşılaşmayız. Orman içerisinden alınmış bir kuş. Büyük ihtimalle kaza ile ayaklarını ağaç dallarına çarpmış olabilir veya bir mücadele sonunda diğer yaban hayvanları ile mücadele sonucunda ayaklarını kırmış olabilir. Her iki ayakta kırık. Yakın üniversitelerde."
Puhu Kuşu, Orman ve Su İşleri ekipleri tarafından Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Bölümü'ne tedavi için gönderildi.

Editör: TE Bilişim