Yeni Cami Mahallesi Kışla Altı Sokak'ta Ersin Yaylı'nın ailesiyle birlikte yaşadığı gecekonduyu şiddetli yağış nedeniyle su bastı. Hem mutfak hem oturma odası hem de yatak odası olarak kullandıkları tek odalı gece kondu da yaşayan aile yetkililerden kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.
Ersin Yaylı yaptığı açıklamada,"Gecekonduda eşim ve 8 yaşındaki oğlumla yaşam mücadelesi veriyorum. Hayat çok zor ve acımasız buna rağmen ailem için oğlum için mücadelemi sürdürüyorum. Daha önceleri bir şirkette işçi olarak çalışıyordum fakat eşimin Epilepsi hastası olması nedeniyle ilaçlarını ben veriyordum. Mesailerde aksamalar olunca ayrılmak zorunda kaldım. Sabit bir işim olmadığı içinde yaklaşık 4 yıldır ilimizin insan yoğunluğu olan caddelerinde ve alt geçitlerde def çalarak ilahi söyleyerek geçimimi sağlıyorum" dedi.
Yağmur sularının eşyalarına zarar verdiğini söyleyen Yaylı,"Maddi durumumuz iyi olmadığı için hayırseverlerin verdiği eşyalarla evimizi kurmuştuk. Bu tek odayı; mutfak, banyo, yatak odası ve oturma odası olarak kullanıyoruz. Eşim epilepsi hastası, oğlumda da hiperaktiflik var. Böyle yaşamak kolay değil ama hayat mücadelemizi sürdürüyoruz. Yağmur nedeniyle halılarımız sular altında kaldı. Sabaha kadar evdeki yağmur sularını boşaltmak için uğraştık. Ev eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Yetkililerden bizlere yardım edilmesini istiyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim