Yozgatlı kamyon şoförü Mustafa Sarı’nın başına gelenler filmleri aratmayacak türden. İran'dan diş ağrısı için aldığı ağrı kesici Türkmenistan'da yasak olduğu için 7 ay önce tutuklanan ve çıkarıldığı mahkemece 7 yıl hapis cezasına çarptırılan kamyon şoförü Mustafa Sarı’nın hayatından ailesi endişe ediyor.  2015 yılının Aralık ayından bu tarafa ailesi Sarı'nın ne sesini duyuyor ne de bir haber alabiliyor.

GÖZ YAŞLARI KURUMADI

7 aydır eşinin sesini duymadığını söyleyen Mustafa Sarı’nın eşi Ayşe Sarı’nın göz yaşı o gün bu gündür kurumadı. 
Son çare cumhurbaşkanından yardım isteyen Ayşe Sarı, bu güne kadar pek çok girişimde bulunmalarına rağmen olumlu bir sonuç alamadıklarını söyledi.  
Mağdur durumda oldukların belirten Sarı; “Çok mağdur durumdayız. TOKİ'ye girdik ev aldık. Hiç sesini duymadık şuana kadar. Hayatından endişe ediyoruz. Sadece konsolosluğun bize dediği aldığı ceza hakkında. Benim kocam sigara dahi içmezdi, abdestini alır namazını kılardı. 7 yıl gün aldı diyorlar bize bir ağrı kesici için aldığı hap yüzünden. Bunun için vicdan lazım. Bu kadar vicdansızlık da olmaz. Her yerde dilekçelerimiz var, Avrupa İnsan Hakları Birliği, büyük elçilikler, Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı. Hatta cumhurbaşkanımıza mektup verdik, aldı mı, eline ulaştı mı, onu da bilemiyorum. Ama kendisi ilgileneceğini söyledi. Ondan Allah rızası için rica ediyorum. O da öksüz, onun da annesi babası yok. Bir evladı olarak da benim kocamı eline alsın” dedi. 

UMUDUMUZ KADİR GECESİ

Türkmenistan’da Kadir Geceleri mahkumlar için verilen geleneksel af kararlarından eşinin de yararlanması için dua ettiğini söyleyen Sarı, yetkililere seslenerek yardım istedi.
Sarı şunları söyledi: “Umudumuz Kadir Gecesi. Cumhurbaşkanımın el atmasını istiyorum. Tutuklanan öğretmeni nasıl ki bir telefonla kurtardı ise benim kocamı da kurtarmasını istiyorum.  Suçsuzluğu ispatlandı, delil bulamadılar, ticaret yapmadığı anlaşıldı, satıcı olmadığı anlaşıldı, diş ağrısı için aldığı da anlaşıldı. Mahkeme bunlar dosyalarda, isterse kendisi de araştırsın. Ama haksız yere 7 yıl bir insanın hayatını karartmak bence çok vicdansızlık. Onun hayatta bizden başka hiç kimsesi yok  ne annesi ne babası. O bizim için çalıştı, bizim için çabaladı, gideyim borcumu ödeyeyim, çocuklarım rahat etsin dedi. Bu güne kadar hiçbir zaman boğazımıza haram lokma sokmadı. Bir harama el uzatacak bir insan değil, karıncayı incitmez. Biz şok olduk, sesini asla duymadık. Ne para gönderebiliyoruz ne mektup yazabiliyoruz, ne olduğunu da bilmiyor, hayatından endişe ediyoruz.”

AĞRI KESİCİ İÇİN 7 YIL CEZA VERDİLER

Kamyon şoförünün oğlu Fatih Sarı da 2015 yılında yaşanan olayı hatırlatarak; “Olay 2015'in Aralık ayında gerçekleşti. İran'dan Türkmenistan'a girmek üreyken, İran'dan diş ağrısı için aldığı ve çok 2 grama yakın ağrı kesici hapı alıyor. Bu haplar Türkmenistan'da yasak olduğu gerekçesi ile babam tutuklandı. O andan bu güne kadar babamla hiçbir şekilde irtibat kuramadık. 7 aydır sesini dahi duymadık babamızın. Babamın sadece konsolosluk vesilesi ile haberi geliyor ama sesini duyamadığımızdan dolayı hayatta olup olmadığına bile şüpheyle bakıyoruz. Çok özledik babamızı, sadece devlet babamızdan kendi evladına sahip çıkmasını kendi evladını Türk topraklarına kendi ailesinin yanına kavuşturmasını bu Ramazan'ı şerifin yüzü suyu hürmetine, Kadir Gecesi yüzü suyu hürmetine istiyoruz. Kadir Gecesi'nde babamızı biz yanımızda görmek istiyoruz” dedi. 

TORUNU GÖZYAŞLARI İLE BEKLİYOR

Dedesinin fotoğrafları ile teselli bulan torunu Mustafa Eren Sarı da, göz yaşları ile yetkililere seslendi.
Dedesini 7 aydır görmediğini söyleyen Sarı; “7-8 aydır dedemi göremiyoruz. Hap yüzünden 7 sene verdiler, dedemin gelmesini istiyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızdan dedemi buraya getirmesini, dedemi kurtarmasını istiyorum. Dedemi çok özledim” diye konuştu. 

KADİR GECESİ AFFI NEDİR?

Türkmenistan hükümeti 1999 yılından bu yana kadir gecesi affı uyguluyor. 
Türkmenistan'da 1999 yılından bu yana mahkumlara uygulanan kadar gecesi affından bu yıl bin 166 kişi faydalandı.
Devlet başkanının başkanlığında toplanan bakanlar kurulu, çeşitli suçlardan hüküm giyip pişman olan vatandaşları kadir gecesinde affediyor.
Yozgatlı Sarı ailesi, suçsuz olduğuna inandıkları babaları Mustafa Sarı'nın hiç olmazsa bu aftan yararlanıp ailesine kavuşması için dua edip, yetkililerden yardım bekliyor.

Editör: TE Bilişim