Ramazan ayına sayılı günler kala marketler ramazan tezgahlarını açarak satışa başladı.
Hurmalar, hoşaflık ürünler ve yemeklik ürünler raflarda yerini alırken, ihtiyaç sahipleri için ramazan kolileri de oluşturuldu.
Yozgatlı vatandaşlar bazı ürünlerdeki fiyatları yüksek bulurken, ramazan öncesi ürün fiyatları pahalı da olsa alışveriş yaptıklarını söyledi.
İleri Gazetesi olarak ramazan öncesi marketleri gezerek, ramazan ayının temel ihtiyaçlarının fiyatlarını tespit ettik.
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hurmalar kalitesi ve çeşidine göre 10 liradan 47 liraya kadar alıcı buluyor.
Farklı lezzeti ve aromasıyla dikkat çeken Kudüs hurması 47 ila 50 lira arasında satışa sunulurken, Medine hurması ise 30 ile 35 lira arasında satılıyor.
Yumurtada fiyatlar günlük olarak belirlense de an itibariyle bir koli yumurta 8 liraya satılıyor.
Sahur sofralarında yerini alan beyaz peynirin kilosu kalitesine göre 8 ila 15 lira arasında, zeytin ise yine çeşidi ve kalitesine göre 10 ile 20 lira arasında satışa sunuluyor.
Kaşar peynir almak isteyen vatandaşlar ise yine 15 lira ile 22 lira arasında değişen peynirlerden satın alabiliyor.
Ramazan ayında yemeğinde et görmek isteyen vatandaş ise 1 kilo kuşbaşıya 40 lira, 1 kilo kıymaya ise 38 lira ödemek zorunda.
Beyaz et fiyatları da kırmızı ete yetişmeye çalışırken tavuğun kilosu kalitesine göre 8 lira 75 kuruştan satışa sunulurken, tavuk kanat 15, pirzola ise 13 lira 75 kuruştan alıcı bekliyor.
Mutfağın olmazsa olmazı yemeklik sıvı 5 litre Ayçiçek yağı 25 lira ile 35 lira arasında satılırken, 1 kilo pirinç 3 lira 25 kuruştan başlayan fiyatlarla raflardaki yerini alıyor.
Ramazan ayında gözleme ve bazlama türünden yiyecekler tüketmek istiyorsanız 5 kilo una 11 lira ödemek durumundasınız.

Editör: TE Bilişim