Türkiye bir yandan terör belası ile mücadele ederken diğer yandan yollardaki trafik terörü ile uğraşıyor. Ramazan Bayramı öncesi ve sonrasında yaşanan trafik kazaları yürekleri dağlayan acı bilançolarla karşımıza çıkıyor.
Yozgat'ta bayram tatili süresince meydana gelen kazalarda çok sayıda insan yaşamını yitirirken beraberinde yalananlar da oldu. Yürekleri dağlayan son kazada asker uğurlamasından dönen 5 kişi yaşamını yitirdi. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kazada araçtan sağ çıkan olmadı.
YÜREKLERİ DAĞLAYAN O KAZA
Yozgat'ta meydana gelen ve biri çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiği kazada ölenlerin kimlikleri belirlendi. Kazanın Mümin Dalkılıç'ın askerden izne gelen oğlunu, komşuları Yaşar Arslan (45) yönetimindeki 66 AK 404 plakalı otomobille Manisa'daki birliğine teslim ettikten sonra memleketleri Yozgat'a dönerken meydana geldiği belirlendi. Yozgat'ın Başıbüyüklü Köyü yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine şarampole uçan otomobilde bulunan sürücüsü Yaşar Arslan, eşi Pembe Arslan (40) ile Mümin Dalkılıç (43), Reyhan Dalkılıç (37) ve 3 yaşındaki Melisa Dalkılıç yaşamlarını yitirdi. Otomobilde sıkışan cenazeler AFAD ekipleri tarafından çıkartılarak Yozgat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
YOLLAR DA DİKKATSİZ VE YORGUNUZ!
Yaşanan kazaların temelinde büyük oranda dikkatsizlik yatıyor.
Aşırı hız, yorgunluk ve kurallara uymama beraberinde kazaları da getiriyor. Kural dinlemeyen sürücüler, özellikle uykusuzluk ve yorgunluğun neden olduğu kazalarla masum insanların canına kast ediyor.
Türkiye'de bölünmüş yollarla birlikte trafik kazalarında önemli ölçüde azalma yaşanmasına karşın dikkatsizlik bu kez de tek yönlü kazaları tetikliyor. Yozgat'ta yaşanan son kaza da bunlardan bir tanesi.
Editör: TE Bilişim