Proje ve yatırım aşamasındaki sulama amaçlı baraj ve göletlerin devreye sokulması ile bölgedeki tarım alanlarının sulanıp, bol ve daha kaliteli ürünler alınacağı belirtildi. 1954 yılından 2003 yılına kadar geçen 49 yıllık sürede Yozgat’ta inşa edilen 3 baraj, 3 gölet, 11 sulama tesisine 2003-2017 yılları arasında toplamda 935 milyon liralık harcama ile 4 baraj, 3 gölet, 17 sulama tesisi ilave edilerek, sulanabilir tarım arazisine 141 bin 410 dekar arazi ilave edildi. Çekerek İlçesi'nde yapımı tamamlanan Süreyyabey Barajı’nın Yozgat ile birlikte Tokat, Amasya, Çorum illerinde toplam 653 bin 230 dekar tarım alanını sulayacağı ifade edildi. 
BAHÇECİK BARAJI
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Akdağmadeni ilçesine bağlı Bahçecik köyünde yapımı devam eden sulama amaçlı barajda incelemelerde bulunup, bilgi aldı. Vali Yurtnaç, Yozgat’ta 214 milyon lira yatırım bedelli 9 tesisin yapımının devam ettiğini hatırlatarak, “Yozgat’ın dört bir yanında nerede bir baraj, gölet yapılabilecek su varsa devletimizin ve hükümetimizin desteği, Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ ve milletvekillerimizin gayreti ile oralarda baraj inşaatları başladı. Bu inşaatlardan bir tanesi de Akdağmadeni Bahçecik Barajı ve barajımızın inşaatı hızlı bir şekilde ilerliyor” dedi.
TARIM ALANLARI SULANACAK
Bahçecik Barajı’nın tarım arazilerini sulama amaçlı yapıldığını kaydeden Vali Yurtnaç, barajın temelden 70 metre yüksekliğindeki 549 bin 346 metreküp gövde hacimine sahip olduğunu, yaklaşık 40 milyon lira bedelle inşa edilmeye çalışıldığını anlattı. Vali Yurtnaç, ‘’Baraj tamamlandığında depolanacak 33 milyon metreküp su ile 80 bin dekar zirai araziye su sağlanacak. Böylelikle çiftçimiz sulu tarımda daha kaliteli ve daha verimli ürün elde etme imkanı sağlayacak” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim