Son günlerde etkili olan kar yağışı ve ayaz hava kentte bir yandan kartpostallık görüntüler ortaya çıkarırken, bir tarafta da ayaz ve soğuğa rağmen ekmek parası kazanan işçilerin çalışma koşullarını zorluyor. 

Özellikle kent merkezinde sürekli sokaklarda iş yapan işçiler ayaz ve soğuğa aldırış etmeden mesleklerini icra ediyor. Her sokakta bulunan otopark işçileri ve seyyar satıcılar başta olmak üzere simitçi, kestaneci, sebze ve meyve satıcıları ve balıkçılar şiddetli soğuk ve ayaz hava altında mesleklerini sürdürmeye devam ediyor. 
Güneşin kendini bir gösterip bir gizlendiği Yozgat’ta kar yağışının yerini soğuk hava alırken,  otopark görevlileri ve diğer seyyar satıcı işçilerde zor şartlar altında çalışmayı sürdürüyor. Otopark görevlileri soğuk havadan ziyade ücret tarifesine uymayan ve kendilerine zorluk çıkaran vatandaşlardan dertleniyor. 
Soğuk, yağmur ve kar dinlemeden görevlerini icra eden otoparkçılar “Bunun yanı sıra otoparklardan ücretsiz yararlanma imkanı bulunan kamu görevlilerinin bir kısmı. Gerekli belge veya kimlik kartını bizlere göstermiyor. Bu durumda bizler sıkıntı yaşıyoruz onun dışında bir sorunumuz söz konusu değil” diyerek sorumsuz ve duyarsız vatandaşlardan kaynaklı yaşanan sıkıntılarını dile getiriyor. 
Her şehrin yüzü olan ve köşe başlarını tutan simitçiler ise mesleklerinin gerekliliği ve mecburiyetinden soğuk havaya göğüs gerdiklerini ifade ediyorlar. Onlara göre simit sokakta satılmak zorunda “Kapalı kapılar ardında hiç kimse fırınlar hariç girip simit almaz” diyerek durumlarını özetliyorlar. Yozgat’ta sokaklardan kurtulup kapalı mekanda mesleğini sürdürmek isteyen bir kesim daha var ki onlarda Yozgatlı pazarcılar. Şimdilik sokaklarda satış yapan ve mesleğini sürdüren Pazarcı esnafı da Yozgat Belediyesi’nin kapalı Pazar yeri projesini hayata geçirmesinin ardından daha düzenli ve sıcak bir mekanda ticari faaliyetlerine devam edeceklerini düşünerek balıkçılar ile birlikte iç içe tezgahlarını kurup soğuğa göğüs germeye devam ediyor


Editör: TE Bilişim