Şimdi turşuluk zamanı

YOZGAT’ta kış öncesi ev hanımları turşu hazırlamaya başlarken pazar tezgahlarını da turşuluk ürünler süsledi.

Şimdi turşuluk zamanı

YOZGAT’ta kış öncesi ev hanımları turşu hazırlamaya başlarken pazar tezgahlarını da turşuluk ürünler süsledi.

09 Ekim 2017 Pazartesi 00:10
79 Okunma
Şimdi turşuluk zamanı

Yozgat’ta kışlık yiyecek hazırlığına başlayan ev hanımları turşu kurmaya başladı. Turşuluklarla süslenen pazar tezgahlarında taze ürünler alıcı bekliyor. Yozgat’ta geçtiğimiz haftadan itibaren pazarcılar tezgahlarını turşuluk ürünlerle doldurdu, ev hanımları da turşu kurmak için ürün satın aldı. Yozgat’ta Salı ve Çarşamba günleri kurulan pazarda turşu için gerekli olan sarımsak 5 ila 15 lira arasında satışa sunuldu. Turşuluk olarak tabir edilen kornişon, acur ve salatalık türleri ise kalitesi ve lezzetine göre 4,5 ve 6 liradan, biber 7 liradan, domates ise 1 liradan satışa sunuldu. Turşu kurmak için gerekli olan Sekili bölgesinin kaya tuzu ve sirkede 5 liradan satışa sunuldu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol