Yozgat’ta kışlık yiyecek hazırlığına başlayan ev hanımları turşu kurmaya başladı. Turşuluklarla süslenen pazar tezgahlarında taze ürünler alıcı bekliyor. Yozgat’ta geçtiğimiz haftadan itibaren pazarcılar tezgahlarını turşuluk ürünlerle doldurdu, ev hanımları da turşu kurmak için ürün satın aldı. Yozgat’ta Salı ve Çarşamba günleri kurulan pazarda turşu için gerekli olan sarımsak 5 ila 15 lira arasında satışa sunuldu. Turşuluk olarak tabir edilen kornişon, acur ve salatalık türleri ise kalitesi ve lezzetine göre 4,5 ve 6 liradan, biber 7 liradan, domates ise 1 liradan satışa sunuldu. Turşu kurmak için gerekli olan Sekili bölgesinin kaya tuzu ve sirkede 5 liradan satışa sunuldu.

Editör: TE Bilişim