Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırıkkale, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Kayseri, Niğde, Yozgat, Kastamonu, Ordu, Artvin ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in batısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırıkkale ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığının Kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Hatay çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

YOZGAT’IN 4 GÜNÜ
Yozgat’ta önümüzdeki 4 gün hava tahmin raporu şöyle: 
24 Haziran Çarşamba: Hava bulutlu. En düşük sıcaklık 13, en yüksek sıcaklık 25 derece olacak. 
25 Haziran Perşembe: Gök gürültülü ve yağışlı. En düşük sıcaklık 12, en yüksek sıcaklık 22 derece olacak. 
26 Haziran Cuma: Hava bulutlu. En düşük sıcaklık 11, en yüksek sıcaklık 22 derece olacak. 
27 Haziran Cumartesi: Hava bulutlu. En düşük sıcaklık 12, en yüksek sıcaklık 22 derece olacak.  

Editör: TE Bilişim