Şefaatli, Saklı Bahçede gazi ve şehit ailelerine verilen iftar yemeğine Vali Kemal Yurtnaç’ın yanı sıra İlçe Kaymakamı Çağlayan Aydın, İlçe Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar ile gazi ve şehit yakınları katıldı.
Ramazan ayı boyunca iftarı vesile kılarak gazi ve şehit yakınlarıyla birlik olmak için tüm ilçeleri gezdiğini söyleyen Yurtnaç, şehitlik makamının yüce bir makam olduğunun altını çizdi. Vali Yurtnaç, “Ancak ateş düştüğü yeri yakar. Bu ülke binlerce yıldan beri bu şehitlerin kanı üzerinde ayakta duruyor.  Her seviyede herkes bunun bedelini ödedi. Tabi hayatta kalanlar var, bu hayatta kalanlarında en önemli dayanağı toplumun bir dayanışma içerisinde olması, yani acıların paylaşılması. Bizde insan olarak, devlet görevlisi olarak, hükümet olarak gazi ve şehit yakınlarımızla beraber olma düşüncesiyle iftarlarda bir araya geliyoruz.  Bilin ki sadece biz değil, bu ülkenin hangi noktasına gidersek gidelim gazi ve şehit aileleri dediğimizde herkes saygı duyar. Siz yakınlarınızı, evlatlarınızı kaybettiniz ama toplumda da çok saygı duyulan bir konuma eriştiniz” şeklinde konuştu.
Her konuda gazi ve şehit ailelerinin emrinde olduğunu belirten Yurtnaç, “Biz burada millete hükmetmeye değil hizmet etmeye geldik. Bu hizmeti de çalışma arkadaşlarımla beraber sizlere vereceğiz. Sizleri de ne kadar mutlu edebilirsek, ne kadar mutluluğunuza ilave bir şeyler katabilirsek bizim de başarı derecemiz, bizim de mutluluğumuz o kadar artacaktır” dedi. 

Editör: TE Bilişim