Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl ‘Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet’ teması ile hazırladığı Kutlu Doğum Haftası geleneğinin etkinlikleri kapsamında Yozgat İl Müftülüğü ve GİMAT Grubu işbirliği ile Kutlu Doğum Aşı dağıtıldı. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği programa protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Hz. Muhammet (S.A.V) Efendimizin dünyayı şereflendirdikleri mübarek günlerin içinde bulunduğumuzu belirten İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, "Kutlu doğum haftası etkinliklerimiz Yozgat il genelinde yoğun bir şekilde devam etmekte. Gerçekten halkımızın, Yozgatlıların Resulullah (S.A.V) Efendimize olan sevgisi, saygısı, muhabbeti her alanda her zaman olduğu gibi kutlu doğum haftası etkinliklerinde de yoğun bir şekilde kendini göstermektedir. Bugün burada Cumhuriyet Meydanında Gimat ile müftülüğümüz birlikte organize ettiğimiz bir kutlu doğum aşı verilmektedir. Gerçekten Gimat’a da çok teşekkür ediyorum. Hem vasıf olarak hem de lezzet olarak bize yakışan, Yozgat’a yakışan çok güzel bir sunumdur, ikramdır. Ben Yozgat’ımızda özellikle bu yemekleri veren iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Nezakete, çömertliğe dikkat çekmek istiyorum. Vatandaşımız da bu yemeğe Resulullah (S.A.V) Efendimize salatı-ı selam ederek kabul etmekte. Ben inanıyorum ki bu şehrimiz için bir bereket olacaktır” dedi.

“HAYATIMIN MUTLU ANI”
Gimat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Özışık ise yaptığı konuşmada böylesine önemli bir haftada, önemli bir etkinlikte bulunmayı, tarif edebilmek, ne hissettiğini söylemek için kelimeler yetersiz kaldığını ifade ederek, "Hayatımın en mutlu anı. Peygamber Efendimizin şerefine nail olup onu kutlu doğum haftasında insanlara yemek sunmak, bizim için çok önemli. Bunu kelimelerle anlatamıyorum. Cenabı-ı Allah herkese nasip etsin. Rabbim ömür verdiği sürece bu güzel geleneği devam ettireceğiz. Bu Yozgat için güzel bir tablo. Yozgat’ta birliktelik olsun, Yozgat’ta birliktelik olunca güzel şeyler yapılacağına inanıyoruz" diye konuştu. Daha sonra İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu'nun yaptığı dualara hep birlikte amin diyen vatandaşlarımıza Kutlu Doğum Aşı dağıtıldı.

Editör: TE Bilişim