İlçe Emniyet Amiri Adnan Cantürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Toplum Destekli Polislik Büro ekiplerinin ilçede kurulan pazarda vatandaşlara son dönemlerde artan kontör dolandırıcılığına yönelik hazırlanan broşürleri dağıtarak, çeşitli uyarılarda bulunduğunu söyledi.
Vatandaşlarının ''kendisini polis, jandarma, savcı, MİT mensubu olarak tanıtan ve telefonunun terör örgütü tarafından kullanıldığını'' söyleyen kişilere itibar etmesini isteyen Cantürk, şunları söyledi:
''Vatandaşlarımız, cep telefonlarını arayarak ya da mesaj göndererek kendilerinden kontör veya banka hesap numarasına para gönderilmesini isteyen kişilere inanmasınlar. Böyle bir olayla karşılaşmaları durumunda konuyu hemen emniyet güçlerine bildirsinler. Bu şekilde birçok vatandaşımız kandırılıyor. İlçemizde bugün pazar kurulması sebebiyle köylerden de birçok vatandaşımız ilçe merkezine geliyor. Daha fazla vatandaşımızın bu konuda bilgilenmesi için bu günü seçtik. Hiçbir polis, savcı veya diğer kamu görevlisi aradığı şahıslardan kontör veya para talep etmez. İsteyen biri varsa kamu görevlisi değil, dolandırıcıdır.''

Editör: TE Bilişim