Yozgat’ta Salı ve Çarşamba günleri açılan sebze pazarı, yoğun kar yağışı sebebiyle iki gündür açılamadı. Tezgah açmak için ürünlerini kamyonlara yükleyen pazarcı esnafı Pazar tezgah açamayınca yükledikleri meyve ve sebzeleri tekrar depolarına taşıdı. Pazarcı esnafından Satılmış Sargın, her Salı ve Çarşamba günleri açılan pazarın bu hafta yoğun kar yağışı sebebiyle açamadıklarını belirterek, “Salı ve Çarşamba günü satmak için ürünlerimizi hazırlamış ve kamyonlara yüklemiştik. Ancak iki gündür etkili olan kar yağışı sebebiyle açamadık ve ürünlerin hepsi elimizde kaldı. Yüklediğimiz ürünleri tekrar depomuza taşıyoruz. Bizim için iki iş olduğu gibi mal da elimizde kaldı. Pazarcı esnafı olarak ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.
Kapalı bir Pazar yeri olsa bu sıkıntıların yaşanmayacağını ifada eden Sargın, “Pazarcı esnafı olarak yıllardır kapalı bir Pazar yeri yapılmasını istiyoruz. Her seçim döneminde belediye başkan adayları, milletvekili adayları pazarı ziyaret eder kapalı Pazar yeri yapılacak denir ama bir türlü yapılmaz. Kapalı Pazar yerimiz olsaydı bütün pazarcı esnafı tezgah açar ürününü tamamını satamasa dahi bir kısmını satardı. Ama şimdi hiçbir satış yapamadık. Ödenecek çeklerimiz var. Bize ürün veren esnaflarda para bekliyor ne yapacağımızı şaşırdık” diye konuştu.
İhsan Erdinç’de “Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın kapalı Pazar yeri için çalışma başlattığını öğrendik, inşallah bu yıl içerisinde tamamlanır ve pazarcı esnafımız sıkıntı çekmekten kurtulur. Vatandaşlarımız da daha rahat bir alışveriş yapar” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim